Annons:

Återuppbyggnaden av Oceana får hård kritik

Göteborgs Postens kända arkitekturkritiker Mark Isitt sågar beslutet att bygga upp Oceana igen. I lördagens tidning skriver han: “Oceana var en dum idé från början. Kanske inte för besöksnäringen (prognosen var en halv miljon badande per år, 180 000 hotellnätter), men för Göteborg och göteborgarna.” 

Han fortsätter: “att lägga 1,2 miljarder skattekronor – 2 miljarder om vi inkluderar Lisebergs nya hotell – på ännu en förvuxen jippoanläggning, på ännu mer tivolisering-trivialisering-banalisering, samtidigt som det prutas på skola, psykiatri, sjukvård, kultur, de allra mest samhällsbärande funktionerna, när gängkriminella pö om pö tar över hela områden i det som klassats som Sveriges mest segregerade stad – det är hål i huvudet. Som att bota klinisk depression med en vits.”

Beslutet försvaras dock av Göteborg & Co:s ordförande Leif Pagrotsky:  “Oceana är vad staden behöver efter alla debacle med västlänken.”

Beslutet att återuppbygga den kommunala vattenparken Oceania fattades i veckan av Lisebergs styrelse där 14 av 16 ledamöter är lokalpolitiker. 

I Stockholm drivs anläggningar som Liseberg av privata företag. 

Travel News frågade förra veckan Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård om man borde ta efter Göteborg och satsa skattepengar på tivoli och badland. Men hon avvisade det förslaget med orden: “Stockholm har som huvudstad helt andra förutsättningar än Göteborg. Det är en annan konkurrenssituation. Vi har företag som är bättre på att göra det.”

3 kommentarer

  1. AC: Vattenparken heter Oceana, utan i.
    • Travel News: Tack för korr. Ändrar förstås.
  2. Realisten: Badhus och badanläggningar är vansinnigt att bygga i dagens Sverige, i synnerhet med skattepengar. På varje anläggning uppstår problem med ovälkomna uppträden, krav på skilda badtider för kvinnor och män samt aggressivitet mot badvakter och föräldrar från grupper av främst yngre män. Skulle aldrig drömma om att besöka ett vattenpalats eller badhus i Sverige. Det fungerade för 30-40 år sedan men knappast idag.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024