Annons:

MP förbjuder Stockholms anställda att flyga inrikes

Omkring 40 000 medarbetare inom Stockholms stad förbjuds ta flyget från Stockholm till Göteborg eller Malmö. I stället ska tågresor premieras, skriver miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) i en debattartikel i Aftonbladet.

Beslutet kommer samtidigt som regeringen valt att gå vidare med ett förslag om halverad flygskatt, lyfter Åsa Lindhagen och beslutet är tänkt att inte bara minska utsläppen utan också ”bidra till att förändra normer hos människor”. Den nya resepolicyn kommer därmed omfatta 40 000 medarbetare, vilket gör Stockholms stad till en av Sveriges största arbetsgivare.

”I första hand ska digitala mötesformer väljas när deltagare inte befinner sig på samma plats. I de fall resor ändå behöver göras ska tåg och kollektivtrafik alltid vara förstahandsval inom Sverige och Europa. Därtill förbjuds flygresor i tjänsten till Malmö och Göteborg. Här ska i stället tåget premieras”, skriver hon.

Vissa undantag kan göras men då behöver högsta chef i förvaltningen ge sitt godkännande. Stockholms stad ska dessutom sätta ett internpris på flygresan som ligger 50 procent över det faktiska priset, skriver man. Överskottspengarna ska sedan läggas i en pott som ska användas till att plantera träd i Stockholm.

Förslaget presenterades i en debattartikel i Aftonbladet. Läs den här.

2 kommentarer

  1. Mia: Lycka till med SJ - detta kommer bli väldigt kostsamt med alla arvoden för resebyrån dag och natt för att försöka sy ihop dessa resor samt för de anställda som kommer lägga stor del av sin tid på tåg och att vänta på att tåg eventuellt kommer. Svara
  2. Jesper: Rimmar väl illa med principen om offentlig upphandling. Visst är det bra att resa med tåg, något jag själv gärna gör. Men dessvärre ofta problem med förseningar. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 kommentarer Öppna