Annons:

Premium

Nya styret i Stockholms stad hoppar av flygfrämjande samarbete

Den borgerliga regeringen vill behålla Bromma flygplats. Styret i Stockholms stad vill lägga ned den fortast möjligt. Men näringslivet och de statliga flygföretagen vill utveckla Arlanda. Text: Janne Sundling

”Det vore olyckligt om Stockholms stad lämnar Connect Sweden som är ett framgångsrikt samverkansprojekt mellan det offentliga och näringslivet” 

Stockholms stad nya rödgröna styre med S, V och MP vill så fort som möjligt stänga Bromma flygplats och bygga bostäder där. Det enkla svaret är att de kan de inte. Ett tidigare borgerligt styre gick med på ett avtal som gör att Swedavia kan driva flygplatsen till år 2038. Fast det vill de egentligen inte. De vill stänga Bromma och utveckla Arlanda i stället. Samma slutsats har två statliga utredningar kommit till.


Stockholms stad rödgröna styre med S, V och MP i majoritet har nu också uttalat att staden bör lämna Connect Sweden, som verkar för utökade internationella flygförbindelser: ”Staden ska lämna alla flygfrämjande samarbeten som exempelvis Connect Sweden”, skriver man i budgetförslaget.

I  styrelsen för Connect Sweden har tidigare både moderata och socialdemokratiska finansborgarråd suttit. Nu senast Anna…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023