Annons:

Regeringen lovar: Arlanda ska byggas ut

Kapaciteten på Arlanda ska byggas ut, rapporterar Di. Regeringen tillsätter nu en särskild samordnare för att stärka flygplatsens konkurrenskraft.

På torsdagen beslutade regeringen att tillsätta en ny samordnare som ska se över hur kapaciteten på Arlanda kan stärkas, samtidigt som tillgängligheten till och från flygplatsen förbättras.

”Arlanda är Sveriges största flygplats och har en väldigt viktig roll i det svenska transportsystemet”, säger Andreas Carlson.

”De här förslagen blir ett viktigt underlag för den kommande nationella planen”, fortsätter han till Di.

Den som ska leda arbetet är den tidigare finansmarknadsministern Peter Norman (M).

”Det behöver vara ett högt tempo i samordnarens arbete. Det är också därför som regeringen har valt att utse just Peter Norman. Han har lett Arlandautredningen och Flygplatsutredningen. Det ger en bra grund för en flygande start”, säger Andreas Carlson.

Infrastrukturministern påpekar att det inte handlar om att göra en ännu en utredning, utan att det nu handlar om att ta fram skarpa förslag för att stärka Arlanda.

En kommentar

  1. Svenne: Ett ihåligt löfte. Varför bygga ut Arlanda? Det är ju knappast något tryck från vare sig flygbolag eller passagerare på mer kapacitet.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024