Annons:

Sveriges bästa konferenskock utsedd

Igår den 11 mars avgjordes kocktävlingen Copper Skillet på Sergel HUB. Vann i seniorklassen gjorde Mikaela Håkansson, Färna Herrgård och Michelle Ekelund, Skogshem & Wijk, vann i juniorklassen. Travel News var förstås på plats och bevakade det hela.

Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers. Båda de svenska vinnarna säkrade därmed sin plats i Europafinalen, som kommer att hållas i England i september. Vinnarna där går vidare till världsfinalen våren 2025.

Årets svenska final, som arrangerades av Svenska Möten, samlade 16 framstående kockar från konferensanläggningar och mötesplatser i hela landet. Deras uppdrag var att under tidspress skapa en huvudrätt som passar i konferenssammanhang, med ingredienser från ett skafferi som kockarna på förhand hade fått reda på samt en hemlig råvarukorg som avslöjades på plats. 

Juryn bestod av de namnkunniga kockarna Pontus Wellén, Siri Barje och Victor Magdeburg. Kriterierna som bedömdes av juryn omfattade hur väl tävlingsuppgiften var utförd, presentationen, hantverket, textur, balans mellan smakkombinationerna, arbetsstationens hygienstandard samt matsvinn. Varje minuts försening av presentationen för juryn medförde poängavdrag.

PÅ TRAVEL NEWS INSTAGRAM SER INTERVJUER MED FÖRRA ÅRETS VINNARE OCH JURYN BLAND ANNAT.

Kommentarer är stängda.

Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024