Annons:

33 miljoner kronor i statligt stöd till Destination Gotland

Frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har ökat. För att underlätta situationen föreslår regeringen ett ekonomiskt stöd på 33 miljoner kronor för 2023 till färjetrafiken till och från Gotland. Stödet förutsätter ett snabbt godkännande från Europeiska kommissionen, enligt ett pressmeddenade.

Rådande ekonomiska och geopolitiska situation i kombination med ökad inflation har bidragit till att lyfta frakt- och biljettpriserna för färjetrafiken till och från Gotland till allt högre nivåer.

– Ökade frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har påverkat den ekonomiska situationen negativt för Gotlands bofasta. Det föreslagna stödet ger bättre förutsättningar att begränsa eller undvika ytterligare prishöjningar för färjeresenärer, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson i ett pressmeddelande.

Regeringens förslag om ett ekonomiskt stöd på 33 miljoner kronor för 2023 till färjetrafiken till och från Gotland förutsätter ett snabbt godkännande enligt EU:s bestämmelser om statligt stöd.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023