Annons:

Annons:

Elisabeth Lönne tar över rodret för Stena Lines Danmarkslinjer

Elisabeth Lönne tar över rodret för Stena Lines två Danmarkslinjer mellan Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå. Elisabeth Lönne återvänder till Göteborg där hon inledde sin karriär på Stena Line redan 2003. Sedan dess har hon haft flera ledande positioner inom försäljning, marknadsföring och service både i Sverige och utomlands. Senast kommer hon från rollen som ansvarig för passagerartrafiken på en av rederiets största regioner, Nordsjön, enligt ett pressmeddelande.

Stena Lines två färjelinjer mellan Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå knyter ihop Kattegattregionen och bidrar till turism, handel och den viktiga varuförsörjningen på båda sidor. Färjorna på Kattegatt transporterar årligen närmare 1,5 miljoner passagerare och hundratusentals bilar och lastbilar. Mitt i den pågående pandemin som slagit mot passagerartrafiken har skåningen Elisabeth Lönne flyttat till Göteborg och tagit sig an utmaningen att styra Stena Lines två Danmarkslinjer in i framtiden.

“Det är en speciell och allvarlig tid, med en pandemi som påverkar oss alla på ett eller annat sätt. Stena Line är och fortsätter vara en viktig del av infrastrukturen mellan Sverige och Danmark och under detta året när passagerartrafiken drabbats hårt, har vi mer än någonsin fokuserat på att hålla godstrafiken och varuförsörjningen igång mellan våra två länder, säger Elisabeth Lönne som tog över ansvaret för Stena Lines två Danmarkslinjer den 1 oktober från Johan Edelman som nu ansvarar för Stena Lines två expansiva linjer till och från Lettland i ett pressmeddelande.

”Danmarkslinjerna är unika och en viktig del av Stena Lines historiska arv. Göteborg-Fredrikshavn är både en av våra äldsta och en av våra största färjelinjer sett till antal passagerare per år. Halmstad-Grenå däremot är helt ny sedan 1 februari i år men har fått en fin start och ett fantastiskt mottagande av Halmstadsborna och överträffat förväntningarna på fraktsidan under hela året. Även om det just nu är utmanande för passagerartrafiken är vi övertygade om att det kommer att det finns ett stort intresse för att resa efter pandemin och att färjetrafiken och länder i vårt närområde kommer att vara ett attraktivt alternativ, säger Elisabeth Lönne i ett pressmeddelande.

Elisabeth Lönne har under sin karriär, som började på Stena Line i Göteborg som trainee år 2003, haft flera ledande positioner inom försäljning, marknadsföring och service både i Sverige och utomlands. Senast kommer hon från rollen som ansvarig för passagerartrafiken på en av Stena Lines största regioner, Nordsjön, som årligen transporterar 800 000 passagerare och över en halv miljon fraktenheter 520 000 på fyra färjelinjer mellan Holland och Storbritannien.

”Elisabeth har en vinnande kombination av rätt erfarenhet och personlighet för att fortsätta arbetet med att utveckla våra linjer mellan Sverige och Danmark. Hon har alla förutsättningar för att lyckas och vi är mycket glada över att ha henne ombord på vår fortsatta tillväxtresa på både frakt- och passagerartransporter över Kattegatt, säger Markus Lindbom, Kommersiell chef på Stena Line.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.