Annons:

Tekniskt haveri på Gotlandsfärjor skapar kaos

Tusentals personer är strandade på Gotland när uppemot 15 färjeavgångar har ställts in fram tills på tisdag efter ett tekniskt färjehaveri, rapporterar Aftonbladet.

Flera av resenärerna har tvingats tillbringa natten i sina bilar eller på färjeterminalen. En av dem är Anders Norman som egentligen skulle ha åkt med en färja från Visby klockan 17.40 på fredagen, men den blev ombokad till 01.40, skriver Expressen.
– Då var det inställt också, och sedan har vi hållit på och ringt i timtal. Så man vet ju inte vad man ska göra. Men nu är vi här, och väntar tills vi kommer i väg.
Marcus Risberg, vd på Destination Gotland, skriver i en kommentar till Aftonbladet att man arbetar för att lösa problemet.
Flera vittnar även om att information från färjebolaget Destination Gotland är knapphändig. Bland dem Karlstadbon Alva Andersson som tillsammans med sitt kompisgäng också sitter strandade i färjeterminalen i Visby enligt Aftonbladet.
– Vi fick ett sms i kväll om teknikstrulet och med ett nummer man skulle ringa för ombokning. Vi har ringt numret typ 78 gånger, men ingen svarar, säger hon och fortsätter:
– Svaret man får är att telefonkön är full.
Nu vet kompisgänget inte hur eller när de kan komma hem igen.

Kommentarer är stängda.