Annons:

Brasseriegruppens krogar tappar sitt alkoholtillstånd

Krogkoncernen Brasseriegruppen förlorar sina alkoholtillstånd avslöjar Expressen. Beslutet rör en rad kända krogar i Stockholm, som East, Orangeriet, Prinsen och Villa Godthem. – Det känns orättvist och som att vi granskas hårdare än kolleger, säger vd:n Filip Güven till Expressen.

Krogarna som berörs är Prinsen, Pas D’art, East, Gastrotek Zink, Trattorian med Orangeriet och Pontonen, Il Tempo, Ricordi samt Villa Godthem.

Beslutet gäller omedelbart.

– Ärligt talat känns det inte som att beslutet är taget baserat på saklig grund. Det känns också orättvist och som att vi granskas hårdare än andra kolleger i branschen, säger Filip Güven i ett mejl till Expressen

Krogarna som berörs är Prinsen, Pas D’art, East, Gastrotek Zink, Trattorian med Orangeriet och Pontonen, Il Tempo, Ricordi samt Villa Godthem.

Till grund för utskottets beslut finns utredningar från Stockholms stads tillståndsenhet, krog för krog.

I alla utredningar skriver man:

”Sammantaget har förvaltningen konstaterat en rad anmärkningar avseende företrädarnas ekonomiska förehavanden.”

.

4 kommentarer

  1. Erik: Om man tar ett sådant beslut som påverkar en så pass stor verksamhet, då har det varit rätt så illa. Man borde då kanske som ägare inse det, istället för att försöka skylla ifrån sig. Alla krogar lyder under samma tillsyn och lagar men har man krogar på de bästa platserna i Sthlm så får man kanske räkna med att få tillsyn lite oftare, och med det sagt så ännu större anledning att se till så att det sköts ordentligt. Ett alkoholtillstånd är ett privilegium, inte en rättighet.
  2. Olle Björk: Förvaltningsrätten har inhiberat beslutet. På tiden att Travelnews håller sig uppdaterade - eller är det förbehållet för Viggos premieprenumeranter? Avslutningsvis, Viggos kvalifikationer i resebranschen är undermåliga, han borde hellre hålla sig till sponsrade restaurangrecensioner - säkert bättre betalt och med obeskattat gratisätande.
  3. Niklas: Olle Björks kommentar var väldigt klok.
  4. Ola Andersson: Håller med Olle Björk.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024