Annons:

De tar över restaurangguiden White Guide

En ny ägartrio tar restaurang- och hotellguiden White Guide. De nya ägarna lovar att utveckla verksamheten framåt och accelerera både den digitala och fysiska närvaron, enligt ett pressmeddelande.

White Guide har varit en naturlig destination för matälskare i Norden sedan 2005. White Guide följer utvecklingen inom gastronomi och matkultur genom nyhetsbevakning, trendanalyser, guider och oberoende tester. 

Ägartrion består av Peter Kjellberg, med lång erfarenhet från internationell affärsutveckling inom bland annat Dometic, Mercedes och Thule, Öjje Holt, entreprenör och grundare av det digitala livsstilsbolaget Acamp, medgrundare till Acast och tidigare bakgrund på Spotify, Microsoft och Apple, samt Levels Group, Nordens ledande Venture Studio som bland annat är digital partner till Martina Bonnier och Vogue Scandinavia.

Peter Kjellberg tar rollen som vd, Öjje Holt ansvarar för strategiska samarbeten och Per Spångberg, vd och grundare av Levels Group blir ordförande i bolaget. Därtill kommer en rad White Guide medarbetare med lång erfarenhet av redaktionellt arbete, test- och guideverksamhet.

Sammantaget ger det förnyade ägandet tillsammans med den existerande organisationen goda möjligheter till såväl nysatsningar som att säkerställa kontinuitet och kvalitet i det fortsatta arbetet.

– Nordisk gastronomi skulle inte vara vad den är utan White Guide, säger Peter Kjellberg, ny vd och delägare. 

– Vi skall förvalta arvet genom att fortsätta vara oberoende, nyfikna och trovärdiga. Vi skall fortsätta tillföra kunskap och inspiration till matintresserade. För mig personligen är det här en livslång passion och en dröm som nu blir verklighet, avslutar Peter i ett pressmeddelande.

Nordens ledande restaurangguide tar nu nästa steg för att lyfta fram restaurangupplevelser, bidra till utvecklingen inom nordisk gastronomi och besöksnäringen. De nya ägarna skapar tillsammans med redaktionen en ny organisation som ska arbeta med kärnprodukten och samtidigt vidareutveckla verksamheten i Norden.

Kommentarer är stängda.