Annons:

Hej då vego – nu blir det lyxig fiskrestaurang på Grand

Mathias Dahlgren, stjärnkocken bakom bland annat Matbaren och Rutabaga, öppnar den 11 augusti dörrarna till det nya restaurangkonceptet Seafood Gastro på Grand Hôtel i Stockholm. I fokus står akvatiska och vattenmiljöer råvaror som lever i, vid eller på vattnet. Restaurangen blir en gastronomisk upptäcktsresa för såväl gäst som för Mathias och hans team. Tidigare drev Dahlgren en veganrestaurang på samma plats i det anrika hotellet.

“Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin har skapat”

– Jag kallar det ”seafood i en vidare mening”. Vi kommer inte bara servera kända fiskar och skaldjur utan även anka och annan sjöfågel, alger, strandnära växter, udda fiskar och skaldjur – om de smakar gott. Jag och mitt team ser det som en ny och spännande gastronomisk upptäcktsresa. Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin har skapat, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

På Seafood Gastro används i första hand vilda råvaror från Skandinavien. Genom noga utvalda leverantörer kommer menyn kompletteras med inhämtade marina ingredienser av högsta kvalitet som inte finns naturligt i vårt närområde. Allt från friska vatten och hållbara bestånd.

Den nya restaurangen öppnar i Rutabagas tidigare lokaler på Grand Hôtel på Blasieholmskajen.

– Vårt samarbete med Mathias Dahlgren och hans team har utvecklats över femton år och visat våra gäster att Grand Hôtel erbjuder matupplevelser av absolut högsta internationella klass. Att vi nu kan slå upp dörrarna till Seafood Gastro markerar en ny milstolpe på den nordiska restaurangscenen. Grand Hôtel som gastronomisk destination erbjuder även tillgång till en av norra Europas mest omfångsrika vinkällare och det är med stolthet som jag välkomnar både gamla och nya gäster att ta del av vår helhet och seafood på ett helt nytt sätt, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.

Den nyrenoverade lokalen kommer förutom Seafood Gastro även inhysa Private Dining by Mathias Dahlgren, två chambre séparée med möjlighet till skräddarsydda exklusiva måltider för sällskap upp till 22 personer.

Seafood Gastro öppnar fredag den 11 augusti.

Kommentarer är stängda.