Annons:

Nu öppnar Pontus nya restaurang på Arlanda

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof är tillbaka med en ny restaurang, La Girafe by Pontus Frithiof. Platsen är Arlandas nya träveranda som man kommer till efter den nya säkerhetskontrollen och det gigantiska shoppingområdet. Den nya restaurangen tar avstamp i det mångkulturella Paris.

La Girafe ligger bara några meter från Pontus gamla restaurang “In the Air” som Swedavia stängde ner för något år sedan. Den nya restaurangen drivs tillsammans med Thomas Dahlstedt, ägare Nordrest. Krogen vill vara en elegant, avslappnad fransk bistro.

– Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få välkomna Arlandas resenärer till La Girafe. Vår ambition är att bli det självklara valet för alla som önskar det lilla extra till rimliga priser innan avresa, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group i ett pressmeddelande.

Mario E Moroni, chefssommelier och delägare, har ett genomtänkt urval av spännande och moderna viner av hög kvalitet, och även om La Girafes hjärta bultar för det franska finns här viner från hela världen. Cocktailmenyn rymmer klassiska cocktails med twist och La Girafes signaturcocktails.   

La Girafe har 250 sittplatser fördelade på två sektioner: Bistro och Food & Bar. Den lugnare bistron har bordsservering, á la carte-meny och en generös vinlista. Food & Bar har Arlandas största bar, där tempot är högre, servicen är snabbare och ett brett utbud av mat- och dryck. Med inspiration från Paris och Frankrike har inredningsarkitekterna Daniel och Linn Gannås skapat en elegant interiör. Här finns glada inslag, art deco och vintage, som förhöjer den personliga och ombonade atmosfären och kompletteras med rytmer från congas och 60-tal till franska toner och modern electroswing.

Teamet på La Girafe Arlanda leds av restaurangchef Josselin Freytes tillsammans med köksmästare Sara Blomberg, mångårig medarbetare i Pontus Group, som ska ta hand om gästerna och sätta La Girafe på Arlandas restaurangkarta.

–Det är väldigt roligt att få lansera vårt succékoncept på Arlanda. Vi har uppdaterat och anpassat konceptet för resenärer, men Pontus gäster och La Girafes gäster kommer att känna igen sig i menyer, miljö och service. La Girafe blir unikt i sitt slag här och ett bra komplement till flygplatsens utbud av mat och dryck, avslutar Thomas Dahlstedt, ägare Nordrest i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024