Annons:

Ny musikscen får Banankontrakt

Stockholms får en ny kulturscen den 27 maj när B-K öppnar i Banankompaniets gamla byggnad i Frihamnen och kan ta emot 3 700 besökare. Text: Janne Sundling

“Frihamnen är en väldigt spännande plats och går helt i linje med de platser som vi vill vara delaktiga i att destinationsutveckla”

Bananbyggnaden ägs av Stockholms Stadshus och hyrs ut till Kulturarenor, som också ligger bakom klubbarna Trädgården, Under Bron och Färgfabriken Evenemang, Fållan och Eden.

B-K får tre scener och verksamheten inriktas på livemusik, klubb och evenemang. 

– B-K kommer öppna med pompa och ståt den 27:e maj med Stockholms populäraste klubb, Natten. Det kommer bli slutsålt och en jäkla fest. Därefter får vi besök av klubben Kind People Club som den här gången också är en efterfest till Rosendal Garden Party på Djurgården, säger Martin Lagerberg är vd för B-K till Besöksliv.

– Under hösten har vi ett gäng internationella gäster som tidigare aldrig besökt Sverige och det kommer vara helt unika evenemang för Stockholm, säger han.

B-K kommer att ha musikanknytning med sikte på flera musikhändelser i veckan. 

– B-K ska fylla rollen som en konsertlokal för artister och klubbar som inte vill spela på en arena, de som söker en plats och lokal med attityd och karaktär. Vi vill vara en motpol till en sportarenorna och vara en plats där själva lokalen lyfter innehållet. En plats som arrangörer, artister och klubbar vill förknippas med, säger Martin Lagerberg.

Banankompaniet från 1928 har bevarats med tidstypiska detaljer. 

– Frihamnen är en väldigt spännande plats och går helt i linje med de platser som vi vill vara delaktiga i att destinationsutveckla. Området saknar detaljplan, det finns många tomma rålokaler och det är långt till boende. Allt detta skapar en plats med få begränsningar, säger Martin Lagerberg. 

– Jag ser verkligen fram emot att få möta besökarnas reaktioner när de gör entré till lokalerna.

Kommentarer är stängda.