Annons:

Nya restaurangplaner i Mannerströms debutkvarter

Säg Johanna och äldre göteborgare kan få något vått i ögonvrån. Här öppnade Leif Mannerström sin krog Johanna 1974 som blev kulinarisk ledstjärna för Göteborg, döpt efter kvarteret den låg. Nu ska samma kvarter få ett rejält lyft när fastighetsägaren Hufvudstaden investerar drygt två miljarder kronor på att utveckla kvarteret Johanna. Text: Janne Sundling

En miljardsatsning på kvarteret Johanna mitt i centrala Göteborg ska utveckla området till en destination även kvällstid.
Restaurang Johanna räknas som den första i Sverige med inriktning på det franska köket. Den öppnade 1974 och stängde på 90-talet.
Nu ska kvarteret få ett lyft och den smått ökända Brända tomten bebyggas.
I grannkvarteret finns Radisson Blu, och förutom en bostadsdel och kontorshus blir det en restaurang med uteservering inspirerad av den bohuslänska naturen.
1974 öppnade krögarduon Leif Mannerström och Christer Svantesson Restaurang Johanna – som blev omtalad långt utanför Sveriges gränser. Oftast var det fullbokat.
– Vi skulle förstås inte ha något emot något liknande igen. Vi planerar för en restaurang, nu på taket med stor takterrass. Lokalen där uppe kommer att nås med en egen hiss, säger Fredrik Ottosson på Hufvudstaden.

Kommentarer är stängda.