Annons:

Scandic slopar nötkött på lunchen

Scandic väljer nu att slopa nötkött från samtliga lunch- och konferensbufféer samt hotellens minishop. Beslutet innefattar alla Scandics 86 hotell i Sverige och implementerades under januari 2022. I och med beslutet, sänker Scandic sitt inköp av nötkött med 177 ton per år, eller 1 100 000 portioner nötkött, vilket motsvarar 5486 ton CO2e-utsläpp*, enligt ett pressmeddelande.

– Nötkött har en hög klimatpåverkan och därför har vi under januari genomfört flertalet stora förändringar i vårt materbjudande. Allra störst är att vi slopar nötkött på våra luncher. Scandic går i bräschen inom den svenska hotellindustrin för att öka andelen växtbaserade råvaror och maträtter så för oss är detta ett naturligt steg mot vår ambition att 60% av varje kilo mat på Scandics svenska hotell vara växtbaserat redan 2023, säger Thomas Fankl, Ansvarig för mat och dryck på Scandic Hotels Sverige i ett pressmeddelande.

8 kommentarer

  1. Ko lega: Hyckleri, köp Svenskt kött - importera inte gris/nöt/fågel från Sydamerika och andra länder med ett enormt CO2 utsläpp på leveranskedjan, för att inte tala om antalet sprutor dessa djur får i vaccinationer.
  2. Kol lega: Pinsamt hyckleri och populism! Förmå Kina att inte bygga de ca 40 nya kolkraftverk som planeras fram till 2025 istället. Den dag man på allvar sätter press på de länder som spyr ut mest föroreningar, så ska jag på riktigt fundera över min egen köttkonsumtion.
  3. Thomas Fankl: Hej, Tack för din kommentar. På Scandic prioriterar vi produkter av lokalt ursprung i de länder vi verkar och förstås gäller det även i Sverige där de största andelarna animaliska proteiner som vi köper in kommer från Sverige. Passar även på att redogöra för några punkter kring det arbete som vi har gjort för att stimulera svensk livsmedelsproduktion. • 2018 övergick vi till att enbart köpa kyckling av svenskt ursprung. • Samma år valde vi svensk hängmörad ryggbiff och mald svenskt högrev till våra klassikerrätter, steak och hamburgare som serveras på alla hotell (förra sommaren fick vi tyvärr plocka bort ryggbiffen från menyn pga. brist på råvara). • Så sent som i januari i år har vi gått över till enbart svenskt fläskkött när det gäller styckningsdetaljer och färs. • Nära 100% av våra mejerivaror är av svenskt ursprung • Analyserar man vår frukost är drygt 50% av råvarorna av svenskt ursprung och uppemot 75% svenskproducerade artiklar. Vänligen, Thomas Fankl, Ansvarig för mat & dryck på Scandic Hotels Sverige
  4. Love: Kära Kol lega Skall Scandic förmå Kina att inte bygga 40 nya kolkraftverk??? Kanske inte riktigt deras sak va? Det är väl jättebra att Scandic gör vad de kan för att måna om klimatet så kanske du kan prata med Kina istället. Du verkar ju ha svar på allt.
  5. Anders: Då blir det att byta kedja… ca 40 nätter per år
  6. Tomas Ludenbäck: Vilket trams, inget mer boende på Scandic.
  7. Anonym: Tack för mig. Byter hotellkedja nu. /Säljare
  8. Erik: Citerar en recension av ett Scandic som jag inte kunde skrivit bättre själv: ”Restaurangen är dock som alltid ett sorgebarn för Scandic: Prissättning som ligger skyhögt över vad de levererar. En högstadieelev efter tre lektioner i hemkunskap skulle leverera en middag för 200kr med en prisvärdhet som Scandic bara kan drömma om”