Annons:

Solen stiger upp i Slakthusområdet

Nya restaurang Solen i Slakthusområdet är ett tecken på den omdaning som nu sker av området. 14 april öppnade kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman äntligen dörrarna till sin restaurang. Text: Janne Sundling

Slakthusområdet har alltid spelat en stor roll i restaurangsammanhang. Mest då för att här har en rad av leverantörerna funnits, Stockholms slakthus, liksom restaurangskolan. Men nu ska stadsdelen i Johanneshov få ett liv också när anställda stämplat ut.


Solen beskrivs som en volymkrog inspirerad av Los Angeles restaurangliv och ska erbjuda en meny med smaker från Sydamerika, Mellanöstern och Sydeuropa.
Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman arbetat med den nya restaurangen i två år, och sedan den 14 april tagit emot gäster.
– För oss är det viktigt att våga tänka nytt, bryta mot regler och se de intressanta i kulturkrockar. Ett exempel på detta är menyns Crème brûlée, som vi toppar med jamon iberico, dadlar och hasselnötter, säger Adam Dahlberg.
Solen har också präglat lokalen med välvda väggar och generösa ljusinsläpp med en takhöjd på 13 meter, och solen och elden är central i rummet genom en eldstad. Restaurangen har 150 sittplatser inklusive ett chambre séparée för upp till 40 personer.
– Drömmen kring “solens mat” har länge varit med oss och när vi såg lokalen i Slakthushallarna visste vi direkt att det var dags, Solen liknar ingenting vi har gjort tidigare, säger Albin Wessman

Kommentarer är stängda.