Annons:

Svenska Brasserier skjuter fram på sin börsnotering

Krogkoncernen Svenska Brasseriers skjuter upp sin planerade börsindustroduktion till 2025-2026, rapporterar Di. En förklaring är att Taverna Brillo gick i konkurs. ”Men en börsnotering är fortfarande målet”, säger Svenska Brasseriers styrelseordförande Matilda Jackson till Di.

Matilda Jackson är dotter till krögaren PG Nilsson, som grundade Svenska Brasserier. Efter flera år i olika roller inom koncernens restauranger tog Matilda Jackson klivet in i styrelsen, och sedan 2021 är hon ordförande för koncernen som omsätter drygt 200 miljoner kronor.

”Det har varit jätteintensiva år, inte bara för mig utan också för hela verksamheten med brist på råvaror och hela det ekonomiska läget. Om man bortser från det har vi också haft mycket nyetableringar, så vi har investerat mycket i verksamheten.”

Sturehof vann bästa restaurang i Stockholm på Travel News Business Forum i våras.

Svenska Brasserier har försökt ta in mer kapital genom att gå till börsen. Senast de försökte var 2022, men det oroliga börsåret satte tillfälligt stopp för planerna. Istället handlas den onoterade aktien via mäklare, enligt tidigare uppgifter till Di, men ambitionen är fortsatt att börsnoteras.

”Det är planen, men just med tanke på omvärldsfaktorer och en noteringsmiljö som inte varit optimal, så har det fått skjutas på. Vi förbereder oss för det, men har också haft fokus på annat den senaste tiden, som att hantera Taverna Brillo, till exempel, och alla våra nyetableringar.”

Så när kan vi få se Svenska Brasserier på börsen?

”Det kan jag inte säga just nu. Om vi tidigare sa 2024-2025, så blir det väl snarare 2025-2026 nu.”

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna