Annons:

SJ räknar med 30 inställda avgångar per dag till mars

SJ räknar med att runt 30 avgångar per dag kommer att ställas in under det första kvartalet nästa år på grund av problem med det nya schema- och tidtabellsystemet. Det säger Lars Lindberg, SJ:s nya direktör för trafik och service, till DN.

– Vi kommer att ha en mindre reduktion i antalet turer under i alla fall januari och februari, men kanske även i mars. Det kommer att gradvis bli bättre, säger han.

Sedan det nya systemet infördes i oktober har det varit stora problem hos SJ. Lindberg tillägger att läget just nu ”är jättedåligt”.

4 kommentarer

  1. Lena: Låt mig gissa, snart kommer det en artikel om Ving och deras produkter till nästa sommar?
  2. Mårten: Dags för dess VD att avgå! Man hör väldigt sällan från henne och inga uttalande i princip. Infochefen är dock bra men drar det tunga lasset. Så fungerar inte ett marknadsmässigt bolag. Men loppet är kanske redan kört? Har hört att styrelsen diskuterat mycket nu i det sista….
  3. TopGun: Hur kommer det sig att VD SJ Lingegård inte setts eller hörts eller uttalat sig...? Nu nyss på SVT var det ytterligare en ny 'kommunikationsperson' som uttalade sig...Man får hoppas att Lingegård inte suttit hemma eller varit på någon resa utomlands på semester utan deltagit aktivt dagligen för att lösa problemen...Time will tell...
  4. Hans: Det kommer alltid ett nytt tåg...