Annons:

Skistars vd: ”Liftkorspriserna är rimliga – jämfört med vad padel kostar en timme”

Priserna på liftkort i de svenska fjällen har ökat klart mer än konsumentprisindex under de senaste tio åren. Det visar en granskning som TV4 har gjort.

En familj med två vuxna och två barn får betala 2 060 kronor för en dags skidåkning under jullovet. Det är 770 kronor mer jämfört med liftkorspriserna för tio år sedan. Hade priset följt konsumentprisindex skulle ökningen endast varit 144 kronor, enligt TV4.

Skistars vd Stefan Sjöstrand tycker att priserna är rimliga.

– Det är väldigt rimligt om man jämför med vad det kostar att spela padel i en timma. Man får mycket för sina pengar, säger han.

4 kommentarer

  1. Erik: De tjatade om detta på nyheterna också. Vad är egentligen problemet? Herregud det är väl upp till var och en om de vill åka till fjällen och betala för liftkortet. Är en något högre prishöjning än brukligt, något att ha rubriker om?. Snacka om lyxproblem. Priset på Rolexklockor har också gått upp. Var är rubrikerna om det?
  2. Melvin: Håller med. Med medias rubriker på detta så är det som att det gäller en liter mjölk i affären, något alla ”borde ha råd att köpa”. Men att åka till fjällen är inte alla förunnat.
  3. Jim: Och priserna är ju fint fördelade över säsongen. Det är klart att Stockholmare ska betala i särklass mest för den i särklass sämsta kundupplevelsen. Allt drivet av att skolorna i Stockholm inte har rätt att sprida ut sportlovet. I mitt tycke kan jag hålla med om att marknaden sätter priset, för alla andra veckor på året än Stockholms sportlov. Då är konkurrensen satt ur spel.
  4. Göran: Så talar en monopolist. Rycker på axlarna åt att priset som man har inte är fel tack vare att konkurrensen är för låg, Alperna är nedslängt och att kundens alternativ för få. Skistar har alltid varit Ikaros. Det kommer alltid en dag för alla. Så även för Skistar. För övrigt håller jag med - Padel är också för dyrt. Även här kommer en annan dag.
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024