Annons:

Skistars vd: Svag krona lockar utländska skidåkare

Trots inflation, elpriser och oro för stundande lågkonjunktur är bokningsläget hos Skistar inför kommande säsong starkt. Det framgår av rapporten för det fjärde kvartalet. Bakom ökningen står bland annat den svaga kronan, säger vd Stefan Sjöstrand till TT.

Lågkonjunktur brukar inte påverka efterfrågan från svenska turister så mycket, uppger vd:n, och i tillägg lockas nu utländska besökare som helt enkelt får mer för mindre pengar.

Bokningarna är 7 procent högre och cirka 20 procent är danskar.

3 kommentarer

  1. "Tänka rätt är större": Alperna är fortfarande så mycket mer prisvärt än svenska fjällen. En öl kostar 5 euro (53 kr) mot 120 SEK i fjällen, en mustig gulaschsoppa 5 euro mot 180 SEK i t ex Åre. Och kvaliteten på precis allt, skidåkning, snömängd, klimat, hotell, nöjen slår fjällen med hästlängder. Det håller inte att hänga upp sig på en "svag krona". Och därför faller Skistars aktie som en sten när valutan blir det viktigaste säljargumentet.
  2. Tänka rätt är större: Test. Är det fel på kommentarsfunktionen?
    • Travel News: Det funkar när vi har godkänt ditt inlägg. Det kommer tyvärr mycket spam som vi måste städa bort hela tiden.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024