Annons:

Flera bilar i olycka – stopp på E4 mot Arlanda

Det är stopp i trafiken mellan Stockholm och Uppsala efter en olycka med en lastbil och flera personbilar. Vägen kommer att vara avstängd till klockan 12, uppger Trafikverket. Det är rörigt på platsen – personer uppges nu ha börjat gå längs vägen i riktning mot flygplatsen. – Det är inte att rekommendera, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson. Trafikverket uppmanar resenärer till Arlanda att ta tåget.

Larmet om olyckan inkom vid 05.28 och det rör sig om en lastbil med släp som vält och ligger över vägen.

”Jag vet inte varför lastbilen har kört av vägen, men jag misstänker att det är halt”, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Flera personbilar ska också vara inblandade i krocken och vägen är avstängd i norrgående riktning och beräknas vara stängd under en tid, enligt Expressen.

”Det här kommer bli väldigt omfattande”, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm till Expressen.

Polisen har inte fått in några uppgifter om personskador eller att någon har behövt föras till sjukhus.

”Mig veterligen är det inga personskador, men det är helt stopp i norrgående riktning vid trafikplats Rosersberg”, säger Mats Eriksson.

Bilister som ska norrut mot Uppsala under morgonen uppmanas att ta andra vägar, enligt Aftonbladet. Trafikverkets prognos är att vägen kommer att vara avstängd fram till 9.30 på morgonen.

”Vi försöker leda om trafiken för att underlätta så det rullar något så när. Vi jobbar också med att få dit bärgare”, säger Mats Eriksson.

Kommentarer är stängda.