Annons:

Sverigeintresset ökar bland utländska turister

Intresset för Sverige är stort bland utländska turister under 2023. Statistik från resesajten momondo visar att flygsökningar till Sverige under 2023 ökat med cirka 40 procent, jämfört med 2022. Text: Janne Sundling

Det är turister från Norden, Frankrike, Österrike och England som framförallt söker Sverigeresor. Storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö lockar, men intresset är stort även för de norra delarna av landet. Kiruna, Luleå och Umeå finns alla med på listan över de destinationer som utländska turister söker flygresor till i störst utsträckning, enligt momondo. Till exempel har flygsökningar till Luleå under 2023 hittills ökat med cirka 44 procent, jämfört med 2022.
– Vi kan tydligt se att Sverige ökar i popularitet bland utländska turister 2023. Inte minst bland europeiska resenärer. Vi ser även ett högre söktryck efter Sveriges norra delar, som kan innebära att fler turister fått upp ögonen för de fantastiska möjligheter till friluftsliv, säger Per Christiansen, talesperson för momondo.
Den svaga svenska kronan är ytterligare en anledning till att många väljer Sverige som resmål i nuläget. Snittpriserna på hotellvistelser i Sverige endast ökat med cirka 7 procent under 2023, jämfört med 2022. Snittpriset på flygbiljetter till Sverige har ökat med cirka 32 procent under 2023, jämfört med 2022.

Avgångsstäder med flest sökningar till Sverige
Köpenhamn, Danmark

  1. Paris, Frankrike
  2. Helsingfors, Finland
  3. Wien, Österrike
  4. London, England
  5. Frankfurt, Tyskland
  6. München, Tyskland
  7. Zürich, Schweiz
  8. Berlin, Tyskland
  9. Billund, Danmark

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024