Annons:

Wizz Air etablerar sig på Arlanda – kan bli ett hårt slag mot Skavsta

Det europeiska lågprisbolaget Wizz Air fortsätter sin expansion och tar nu sikte på Sveriges största flygplats. Med start 31 oktober 2023 lanserar bolaget två nya flyglinjer från Stockholm Arlanda Airport till Budapest och Gdansk. Detta kan bli ett hårt slag mot Skavsta flygplats som tidigare varit Wizz huvudbas i Mälardalen.

”Vi välkomnar Wizz Air till Stockholm Arlanda Airport och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt mångåriga samarbete med bolaget”

Wizz Air är ett av Europas snabbast växande flygbolag och flyger i dagsläget från ytterligare två av Swedavias flygplatser: Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport. Nu har turen enligt ett pressmeddelande kommit till Stockholm Arlanda Airport, varifrån bolaget – med start 31 oktober i år – lanserar direktflyg till Budapest och Gdansk. Sträckorna kommer att flygas med flygplanstypen A320 och A321.

Wizz följer med flytten till Arlanda efter Ryanair från Skavsta till Arlanda. Huruvida alla Wizz Air-linjer ska lämna Skavsta och landa på Arlanda framgår inte av pressmeddelandet, men det ligger i farans riktning. Ryanairs etableringar på Arlanda har blivit en stor succé med över 30 linjer. Det irländska lågprisbolaget är idag Arlandas tredje största efter SAS och Norwegian.

− Det är med stor glädje vi välkomnar Wizz Air till Stockholm Arlanda Airport och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt mångåriga samarbete med bolaget. De nya direktlinjerna förbättrar inte bara tillgängligheten från Stockholmsregionen ut i Europa utan även tillgängligheten till Sverige. Swedavias roll är att underlätta för människor att mötas och Wizz Airs närvaro på Arlanda kommer att uppskattas av dem som vill resa för att hälsa på familj och vänner men även av svenska turister som vill upptäcka Ungern och Polen och vice versa och av dem som reser i affärer, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

− Vi är glada över att kunna addera Stockholm Arlanda Airport till vårt ständigt växande nätverk och därmed få möjlighet att erbjuda våra kunder en direkt förbindelse till Sveriges största flygplats. Vi tror att våra passagerare som reser från Stockholm kommer att uppskatta närheten till flygplatsen och möjligheten att flyga med oss till spännande destinationer. Vår besättning ser fram emot att välkomna passagerarna ombord på en av Wizz Airs yngsta och modernaste flottor från och med den 31 oktober, säger Zsuzsa Trubek, Corporate Communications Manager på Wizz Air i pressmeddelande.

8 kommentarer

  1. nyk: Det är skandal! Vad ska göra dem som bor i närheten av Skavsta. Det kostar mycket att resa från Arlanda!!!! Jag har köpt biljetter och nu kan inte resa, träffa mina familjer i Polen! Lämna Gdansk destination på Skavsta!!!!!
  2. Zbigniew: Detta är en skandal,hur ska dom som bor söder om Stockholm Dvs Södertäle, Nyköping och andra städer pendla i väg till Arlanda!!
  3. Anonym: Det är perfekt! Varför ska Nyköping och när liggande med lågt invånarantal ha tillgång till 5-6 WizzAir avgångar varje dag, Stockholm centrala, västra, östra och norra delar har en betydligt större population och bör därför ha några av dem avgångarna dessutom så kanske det finns en anledning varför WizzAir väljer Arlanda så sluta vara arga över det hela, WizzAir väljer en bättre och säkrare bas med större chans på en god inkomst på rutterna.
  4. Lukas: Vore trevligt Wizzair om ni tänkte ersätta min flygförsening på över 24 timmar har väntat över 1år ju. Ni kom aldrig till tingsrätten som meddelade treskodom nu hoppas ni återbetalar mig när det är hos kronofogden. Riktigt dåligt bolag.
  5. I: Märkligt att det ska bli bara en flygplats i Sverige, varifrån man kan åka till Budapest (hittills var 3, GOT och MMX). Att flytta på Arlanda varifrån går stora konkurenten Ryanair samma linje? Okej, båda två i omöjliga tidpunkter. IJag köper inte den här optimistisk ton om utvecklingen, när svenska-ungerska relationen just inte är blossande. Jag hoppas någon flygbolag hittar den här nisch och startar flyg från södra Sverige
  6. I: Jag köper inte den här optimistisk ton om utvecklingen om det ska finnas bara en flygplats i hela Sverige varifrån man kan flyga till Budapest (istället tidigare 3 med GOT och MMX) i miljö när svenska-ungerska relation just inte är blossande. Båda Ryanair och Wizzair går från Arlanda och båda två i omöjliga tider. Jag hoppas att en flygbolag hittar den här nya stor nisch och startar något från södra Sverige.
  7. Mikael: Riktigt trist för de som bor i Sörmland. Varför skall det finnas sammanlagt 4 avgångar per dag till Gdansk och samtliga från Arlanda?! Jag fattar att flygbolag tycker att de höjer status på sitt bolag, men herre gud, tänk till. Ni kan väl flyga från Arlanda OCH Skavsta!
  8. nykoping: Det är skandal! Vad ska göra dem som bor i närheten av Skavsta. Det kostar mycket att resa från Arlanda!!!! Jag har köpt biljetter och nu kan inte resa, träffa mina familjer i Polen! Lämna Gdansk destination på Skavsta!!!! vi har alla kunder i….. ! Fyra avgångar per dag till Gdansk från Arlanda men ingen från Skavsta Skojar ni!!!!