Annons:

Nordiska taxijättar skapar Uber-app för att underlätta resandet

Taxi Stockholm, Taxi 4x35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi har valt att ingå i ett nytt samarbete med målsättningen att förbättra kundupplevelsen för deras resenärer. Genom det nya samarbetet ska taxibolagen göra det möjligt för kunderna att enkelt resa med taxi i huvudstäderna inom Norden, enligt ett pressmeddelande.

Under hösten samlades representanter från de medlemsägda taxijättarna; Taxi Stockholm, Taxi 4×35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi, för att diskutera ett nytt potentiellt samarbete.

Mötet resulterade i ett beslut som kommer göra det möjligt för till exempel Taxi Oslos resenärer att boka resor med Taxi Stockholm och tvärtom. Beroende på bokningens start- och slutdestination, kan det variera vilka av de nordiska taxibolagen som blir en del av resekonstellationen.

– Det här samarbetet är stort för oss. Vi är på en ständig jakt efter att göra resandet enklare för alla våra resenärer. Dessutom ser vi det som en vinst om vi även kan tillgodose våra resenärer trygga och säkra taxiresor oavsett i vilken nordisk huvudstad de befinner sig i, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm i ett pressmeddelande.

För att möjliggöra tjänsten kommer taxibolagens appteknik och delning av appinformation att spela en central roll. Exakt hur tekniken kommer att se ut är under bearbetning men tanken är att tjänsten ska kunna bokas i taxibolagens respektive appar.

Redan under 2024 kommer den nya tjänsten att lanseras, vilket även blir startskottet för det nya samarbetet.

Fakta om taxibolagen:

Taxi Stockholm, Taxi 4×35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi, är fyra väletablerade taxibolag som tillsammans har varit verksamma i taxibranschen i över 300 år. Deras gemensamma engagemang för att kvalitet och kundservice, har gjort dem till pålitliga val för taxiresande i sina respektive städer.

En kommentar

  1. C Berggren: Har ni vaknat nu!?