Annons:

Problem för Cabonline skapar taxikaos i Sverige

På flera platser i Sverige är det nästan omöjligt att få tag på taxi under måndagsmorgonen rapporterar Expressen. – Vi har en IT-driftstörning som påverkar både de som har bokat taxi och de som vill boka, säger Ulf Sanell på Cabonline som innefattar ett flertal taxibolag till Expressen. Det spiller över på konkurrenterna. – Vi klarar inte två bolags bokningar, säger Natalia Santos, PR & pressansvarig Taxi Stockholm.

De gäller resenärer som vill boka eller har bokat taxi, färdtjänst, skolskjuts och sjukresor med TaxiKurir, Sverigetaxi, TOPCAB, TaxiSkåne, Umeå Taxi, Taxi Jönköping, Taxi Väst, Taxi Västerås, Örebro Läns Taxi och Taxi Stor & Liten.

– Systemet har gått upp och ner. Felsökning pågår och just nu har vi ingen prognos, säger Ulf Sanell på Cabonline.

Problemet har spillt över på konkurrenterna. Taxi Stockholm meddelade vid 06 på morgonen att man inte har lediga bilar förrän vid klockan 9. Då är den värsta morgonrusningen över. 

En kommentar

  1. Erik: Att ett system är så pass känsligt att minsta fel, påverkar precis hela verksamheten, det är rätt skrämmande. Folk som har viktiga möten, tider att passa osv blir utan t.om förbokade taxi. För förbokade bokningar borde det rent rimligt finnas ett reservsystem så att i alla fall dessa är säkrade om huvudsystemet ligger nere.