Annons:

Transport varslar om taxi-strejk

Fackförbundet Transport varslar om strejk och blockad sedan förhandlingarna med Biltrafikens Arbetsgivareförbund strandat.

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Transportarbetareförbundet (Transport) har parterna inte mötts i frågorna om högre löner, fördelningen av löneutrymme utifrån erfarenhet samt hur garantilönen ska räknas upp.

Om parterna inte kommit överens före den 25 augusti bryter konflikten ut i två steg. En blockad bryter ut på morgonen den 25 augusti. Strejk bryter ut den 4 september.

Strejkvarslet berör totalt sex taxibolag i orterna Varberg, Helsingborg, Malmö, Lund, Ystad, Kristianstad, Västervik, Örebro, Göteborg, Grästorp, Vara, Nossebro, Tjörn och Trollhättan.

Biltrafikens Arbetsgivarförbund skriver i ett pressmeddelande att varslet är ”olyckligt” och att det riskerar att påverka återhämtningsfasen efter pandemin.

”Taxinäringen drabbades hårt av pandemin och det här varslet riskerar att försvåra branschens återhämtning. I förlängningen kan varslet leda till färre jobb och högre priser för taxitjänster”, säger Annika Nordin, förhandlingschef på Biltrafikens Arbetsgivarförbund.

Kommentarer är stängda.