Annons:

taxibil

Vd-skifte på Cabonline – backade 94 Mkr 2023

Det onoterade taxibolaget Cabonline, där Taxi Kurir ingår, sparkar vd Dag Kibsgaard-Petersen och låter den operativa chefen Charlotta Söderlund bli tillförordnad vd.

Bolaget omfinansierades i höstas, och fick en ny styrelseordförande som tidigare avsatts som vd.

”Nu när Cabonline går in i en ny fas, är ägarna och styrelsen eniga om att det är dags för ett nytt ledarskap”, säger styrelseordföranden Peter Viinapuu, som tillträdde i november, i ett pressmeddelande.

Charlotta Söderlund började på bolaget 2017 och behåller sin operativa chefsroll vid sidan av det tillförordnade vd-skapet.

Cabonline är Nordens största taxibolag med cirka 2.200 anslutna åkerier och 4.100 bilar i Sverige, Norge och Finland. Den danska verksamheten, som omfattade 300 åkare och 330 bilar samt en bokningscentral som betjänade bland annat städerna Fredericia och Kolding, såldes för en månad sedan.

Förutom Taxi Kurir ingår bland annat Sverigetaxi och Topcab i bolaget, som omsatte cirka 5,6 miljarder kronor år 2023. Nettoresultatet blev en förlust på 94 Mkr (2022: -137 Mkr) rapporterar Di.

Majoritetsägare är sedan ett refinansieringsavtal från oktober i fjol, som föregicks av att obligationer på 1,65 miljarder kronor skrevs ned med en halv miljard, ett internationellt investerarkonsortium bestående av bland andra Invesco och Nordstjernan.

Ordföranden Peter Viinapuu tillsattes strax därpå. Han var själv vd under nästan tre år fram till september 2020, och ersattes med den dåvarande finanschefen av en då förnyad styrelse.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024