Annons:

De kan vinna Travel News nya restaurangpriser i Göteborg

Travel News har inlett ett samarbete med bokningstjänsten BokaBord. Det kommer att leda till två nya kategorier när Wilhelmina Skoghpriset delas ut under 2024: bästa restaurang och bästa hotellrestaurang. Här är de nominerade i Göteborg.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2024 här

– Business Forum vill vara den årliga mötesplatsen för dig som arbetar med turism, hotell och resor. Genom att ha alla beslutsfattare i besöksnäringen under samma tak en eftermiddag och kväll vill vi lägga grunden för ökad omsättning och bättre lönsamhet, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling och fortsätter: 

– Vi har länge letat efter en partner som kan leverera relevant data om restauranger och deras kundnöjdhet. BokaBord har denna kunskap tack vare ett långt samarbete med de bästa restaurangerna i Sverige. Det ska bli givande och förstås spännande att samarbeta med BB. Mat och restauranger är den i särklass viktigaste pull-faktorn när det kommer till resande och turism.  

Vd Peder Dinkelspiel, många vet vad BokaBord är, men inte alla. Berätta om er tjänst?

– BokaBord (och WaiterAid) är Sveriges ledande bordsbokningssystem med över 1200 anslutna restauranger. BokaBord är den främsta plattformen för att boka bord på Sveriges bästa restauranger, med en enkel sökfunktion som ger dig tillgång till lediga bord på ett ögonblick. Dessutom erbjuder vi smidig hantering av bordsbokningar via vår app.

Vad gör ni som andra aktörer inte gör?

– BokaBord har det bredaste utbudet av lediga bord tack vare våra många anslutna restauranger runt om i landet. Det innebär att användare av BokaBord-appen kan lita på att få högkvalitativa förslag på restauranger och barer. Dessutom är vi stolta över den utmärkta service och kundsupport vi erbjuder våra restaurangpartners.

Vad ska man göra för att vinna ett Wilhelmina Skoghpris?

– På BokaBord brinner vi för att skapa härliga möten på restaurang och strävar även efter att vara restaurangernas bästa vän. Vi önskar att lyfta fram de restauranger som skapar unika matupplevelser för sina gäster varje dag och som samtidigt lyckas fylla sina sittningar vecka efter vecka. Vi vill lyfta fram de som gör det där lilla extra.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin.

Här är de nominerade: 

Restauranger: (Texterna om restaurangerna kommer från BokaBord.)

Project

Ur idén att skapa en restaurang som var mer än riktig bra mat föddes Project 2016, en avslappnad fine dining-restaurang. Här får gästerna en plats där de alltid känner sig hemma, får lyxig men prisvärd mat, och där de blir vänligt behandlade av kunnig personal. Den inbjudande matsalen är en perfekt plats för en vänskaplig måltid eller för något att dricka i baren. Belönades med sin första stjärna i Guide Michelin i september 2021.

Tavolo

 I september 2020 öppnades portarna till Tavolo i de historiska Artilleristallarna i Göteborg. Statyerna från Florens och golvtiljorna från ett slakteri på norra Sicilien är bara några av de extravaganta detaljerna som gör Tavolo unikt. Här är maten en hyllning till Italien med en twist av New York.

Gurras

Gurras är en modern restaurang där kulturer och maträtter från hela världen tolkas, möts och presenteras i nytänkande serveringar. Menyn är bred och innehåller små, mellan och stora rätter och passar perfekt för den som vill dela på ett gäng rätter såväl som den som vill beställa sin egen rätt. Gustav Trägårdh har vunnit Årets kock och Kockarnas Kamp. Han har drivit Sjömagasinet i många år för att sedan hjälpa till att starta Göteborgskrogarna Tavolo, Dugges restaurang Pils och Chang.

Familjen

Värme, kärlek och hjärtlighet är några av de värderingar som skall prägla ett besök hos Familjen. Restaurang Familjen blev 2018 utsedd till Årets Hjärtekrog av White Guide. Restaurang Familjen är tänkt som ett utvidgat vardagsrum där alla skall känna sig välkomna. Råvarorna kommer från odlare, fiskhandlare och köttproducenter i närheten och den lokala tillgången av råvaror styr menyerna.

Human

Human öppnade hösten 2021 med stjärnkocken och Årets Kock-vinnaren Martin Moses i spetsen. Här, i lokalen på Risåsgatan som tidigare var en sportbar, serveras avsmakningsmenyer och dryckespaket där hållbarhet och kvalitet är genomgående för allt från mat till inredning.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2024

Hotellrestauranger: (Texterna om restaurangerna kommer från BokaBord.)

vrÅ på Clarion Hotel Post

I ena flygeln av hotellet Clarion Post ligger Vrå; med en fot på västkusten, och en i Japan i en pampig lokal med K-märkt originalinteriör från 20-talet. Menyn har något för alla men fokus ligger på mat från havet och växtvärlden. Råvarorna är nästan alltid lokala.

Brasserie Draken på Clarion Hotel Draken

Högt över älven och hamnen, mitt på Järntorget, svävar Brasserie Draken. Restaurangen ligger i Clarion Hotel Draken och bjuder in till en elegant, avslappnad och stimmig miljö.

Heaven 23 på Gothia Towers

Restaurang och skybar på 23:e våningen i Gothia Towers med fantastisk utsikt över staden. På Heaven 23 serveras mat av internationell mat med klassiskt snitt med modern touch i en avspänd miljö ackompanjerat av en fantastisk utsikt över Göteborg. Missa inte den världsberömda räkmackan King Size och prova goda cocktails i skybaren.

Noot Nordik Kitchen på Radisson Blu Scandinavia Hotel 

Mitt i centrala Göteborg, ett stenkast från Centralstationen, i hörnet av Radisson Blu Scandinavia Göteborg ligger Noot Nordik Kitchen. Här serveras mat med omtanke för nordiska smaker och ursprung och säsongens råvaror är i fokus. Bra för grupper, födelsedagar, cocktails, affärsmöten och barnvänligt.

OGBG på Comfort Hotel

På OGBG hyllas Asiens smakskatter med tolkningar av rätter som har sitt ursprung i tidigare Ostindien. Skeppsbroplatsen inbjuder till drömmar om världens hamnar. OGBG är för dig som uppskattar rika smaker, fräscha råvaror, en utsikt mot främmande länder och första parkett mot hamnen.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2024 här

Kommentarer är stängda.