Annons:

De nya restaurangerna i Sydvästra Skåne som kan vinna ett Wilhelmina Skoghpris

Här är de nominerade i kategorin bästa nya restaurang i Sydvästra Skåne. Den 12 juni på Travel News Business Forum 2023 på Quality Hotel View i Malmö berättar vi vem som vinner ett Wilhelmina Skoghpris.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2023 här

Kategori: Sydvästra Skånes restaurangliv har nästan fördubblats bara sedan millennieskiftet. Och mångfalden är overkligt stor. Du kan äta mat från hela världen på många ställen i området. Vår region är som Vintergatan, det dyker hela tiden upp nya stjärnor som vi inte känner till, men som vi måste besöka och beundra. Här är några av dem som lyser starkast just nu på restauranghimlen i Sydvästra Skåne och som lockar besökare från när och fjärran till vårt sydvästra hörn av Skåne. 

Aster

Stans coolaste innergård ska förstås ha ett riktigt häftigt ställe. Denna restaurang är suverän både om du vill ha smarriga drinkar, hinka öl i solen eller äta unikt god och närodlad mat. Japp, Aster har sitt eget trädgårdsland utanför Lund där mycket av det som finns på tallriken odlas. I köket hittar vi Şahin Erdal som är en egensinnig kock. Han har rest jorden runt, men återvänt till hemstaden och döpt sin restaurang efter den lilla, lila blomma som växer på Kockumsområdet. Men som är en klart lysande stjärna på Skånes restauranghimmel.

Restaurangprofilerna Arvid Falk och Ludvig Fredriksson har förvandlat detta vindbitna hörn på Gamla väster.

BISe 

Restaurangprofilerna Arvid Falk och Ludvig Fredriksson har förvandlat detta vindbitna hörn på Gamla väster. Det som en gång var ett vattenhål som Gud glömde är nu en gastronomisk metropol. Förstås med ett tydligt Malmösignum. Det är förstås naturvin i glasen och en superkort meny som bäst beskrivs som “flytande”. Det kan vara franskt, det är förstås råvaror från Skåne och kanske en touch av Japan. Men mest av allt är det riktigt god och välgjord mat. 500 spänn för att en trerättersmeny är en mycket prisvärd måltid. Detta är ett av hipsterrörelsens få epicentrum. 

Mygel

Det är bara i Malmö man kan döpa en restaurang till Mygel. Vi som ser på detta utifrån vet inte om det är ironi eller ett skämt eller bara ett sätt att förvirra oss. Oavsett vad är Mygel en restaurang som man ska leta upp när man är i Sydvästra Skåne. Att hitta hit är inte det lättaste, men när du väl är framme möter du en unik restauranglokal. Den stora matsalen med öppet kök är på 200 kvadratmeter och ligger mitt i ett industriområde i Malmö hamn. Detta är i första hand en lunchrestaurang, men en helg i månaden är det kvällsöppet. Här serveras enkom vegansk och vegetarisk mat gjord från grunden. Som ni förstår blir en restaurang som vågar gå sin egen väg en unik mötesplats. Och vi vet alla att det är gästerna som gör krogen.

Sture

Gammal är äldst. Kocklegenden David Kallos har varit med sedan Hedenhös i Sydvästra Skånes restauranguniversum. Nu i stans mest anrika restauranglokal på Malmös äldsta gata, Adelgatan. Det serveras ljuvliga franska rätter som de smakade förr och ja, det är ingen slump att kock-VM arrangeras i Lyon sedan stenåldern. Men ändå är detta en modern restaurang med suverän service och schysst tilltal. Funkar lika bra för affärsmöten som stora kompisgäng som vill fira den senaste segern för MFF.

Ruths

Bastard sålde sitt namn och blev en hamburgerkedja. Istället fick vi Ruth på samma adress. Lite kvinnligare och mycket bättre öppettider. Och ändå ganska mycket precis som tidigare. Ett besök i Malmö är inte fulländat utan en måltid här. Allra bäst är det förstås att sitta på gården och äta pizza under sommarmånaderna. Tvåa är att hänga i matsalen med många vänner och beställa så många tallrikar det får plats på bordet. Denna restaurang är stadens centrala hjärtmuskel som fortfarande slår lika hårt och härligt som alltid trots att grundaren Nina Christensson inte längre är med oss.   

Rekas Burgers

Har blivit utsedda av en lokaltidning för att ha Skånes bästa burgare. Vi kan bara hålla med. Det är underbar köttig smak i det som serveras här. Det som började på Söderkulla i Malmö har fått en fortsättning i Lund. Denna expansion har skett utan att man tummat på kvalitet och service. 

Alley Cat

Franskt bistromat i Moulin Rouge-inredd miljö. Bakom denna framgångsrika restaurang finns kocken Daniel Lindgren, känd från restauranger både i Lund och Malmö. I matsalen styr Lina Bäckström, hon ville öppna en lönnkrog, lite amerikanskt 20-tal med en speakeasy bar. Det är bara att konstatera att hon har lyckats mer än väl.

Gastro Gaspari i Flyinge

Okej, denna lite hemliga pärla på åkern utanför Lund är inte nyöppnad, men vi älskar att åka hit och äta lunch efter en rundtur på världens vackraste stuteri. Ljuvlig mat och underbar service gör att denna restaurang är värd många omvägar. Snygg inredning och stor planer på utbyggnad gör att man måste följa denna krog in i en ljusnande framtid.  

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2023 här

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024