Annons:

De vann Travel News Wilhelmina Skoghpriser i Göteborg

Den 11 oktober var det premiär på Travel News Business Forum i Göteborg. 170 personer verksamma i reseindustrin samlades på Radisson Blu Scandinavia för att göra affärer och prata om Göteborg som framtidens turistmetropol. Dagens avslutades med att Travel News chefredaktör Viggo Cavling delade ut Wilhelmina Skoghpriser till hotell och institutioner i Göteborg.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet

Priset Bästa revenue management i Göteborg delas ut av Travel News i samarbete med Benchmarking Alliance. 

Vinnare  är: Nääs Fabriker.

B&B/Vandrarhem

Kategori: Ett vandrarhem är ett övernattningsställe ursprungligen avsett för vandrande eller cyklande ungdomar och barnfamiljer. 2021 hänger alla då och då på ett vandrarhem. Ett vandrahem kännetecknas av valfrihet i frukost, lakan och handdukar och möjlighet till att laga mat i självhushåll. Ju mer du gör själv desto billigare blir det. Det innebär att vill du ha ett “vanligt” hotellrum går det också att ordna förstås. 

B&B/vandrarhem: Mat B&B Göteborg city

Motivering: Smidigt, rent och tillgängligt – nyckelord som bör prägla varje hostelhäng. Le Mat B&B och någon av dess 30 nybäddade sängar väntar på dig mitt i centrala Göteborg! Låt frukostbuffén som är närproducerad toppa din morgon innan du ger dig ut på nya äventyr. Mer komplicerat än så är det inte. 

Turistmotorerna som får Göteborg att snurra

Kategori: Vilka institutioner och företag drar besökare till regionen? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara en skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall. Här presenterar vi de mest väloljade besöksgeneratorerna i Göteborg. 

Vinnare: Lisberg

Motivering: Nordens största och bäst fungerande nöjespark finns i Göteborg! Mitt i city kan du åka berg- och dalbanor, njuta av vattenattraktioner och flanera runt bland trädgårdar. Liseberg är öppet året runt och här kan du fira både halloween, jul och midsommar. Och psst – glöm inte kameran! 

Boutique-hotell

Kategori: Detta är ett personligt hotell. Någon som tänker på inredning dygnet runt har hittat en vacker byggnad och vill fylla den mer ännu vackrare möbler. Oftast ägs hotellet av en familj som drivs lika mycket av kärleken till vackra ting som driften att tjäna pengar. Här kan du få en magiska hotellupplevelse med lika delar vacker design och underbar service. 

Dorsia Hotel & Restaurant

Vinnare: Dorsia

Motivering: Ett spännande, sexigt och färgglatt äventyr – Hotel Dorsia är en destination i sig. Ett praktexempel på ett boutiquehotell där ingen detalj är missad. Det är sammet, det är bubbel och det är romantik. Kronan på verket är de lyxiga sängarna från Carpe diem och alla med sängkläder i egyptisk bomull. Hotellet erbjuder dessutom en 5-stjärnig restaurang med franska influenser där kvällen kan startas med en välblandad drink… Vi säger bara njut! 

Bästa hotell för stora och små familjer och alla andra

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik. 

Vinnare: Hotel Eggers

Motivering: Vid Centralstationen är detta K-märkta hotell placerat där gäster som konstnärer, spioner och kungligheter checkat in ända sedan 1859. Än i dag charmar den vackra miljön besökare från världens hörn. Här finns något för alla. Välj mellan boendepaket som Eggerspaketet med en trerättersmiddag, Kulturpaketet eller kanske Jazz på Eggers. Avrunda kvällen i en minst sagt drömlik kammare med högt i tak och fina trägolv. 

Bästa camping i Göteborg

Kategori: En camping är en parkanläggning som mot inträde tar emot campingturister och erbjuder mark eller stugby samt rinnande vatten och butik. Detta är bottenplattan enligt Wikipedia. Här står du på den och får ett fantastisk boende i antingen ett dygn eller en hel sommar. 

Vinnare: Marstrands familjecamping 

Redan på hemsidan blir vi campingsugna. Som i en sommardröm bor du på 15 minuters promenadavstånd till färjan som tar dig till den bilfria ön Marstrand. Här hittar du även den historiska Carlstens fästning som är väl värt ett besök. Utöver områdets storslagna sevärdheter är det trevligt att bara promenera längst Marstrandsöns kaj och upptäcka områdets många restauranger och kaféer. En riktig EATend med andra ord. 

Affärshotell

Kategori: Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.

Vinnare: Avalon 

Tycker du att inredning, ljus, ljud och doft spelar en stor roll på ett hotell? Då är det feng shui-certifierade Avalon Hotel rätt adress. Här bor du i en designoas i hjärtat av Göteborg. De 101 hotellrummen är lika eleganta som funktionella och det finns sex olika rumstyper att välja mellan. På anläggningen är det få saker som är uträknade och du har tillgång till bland annat en internationell restaurangmeny, ett exklusivt vinrum samt en trevlig takterrass med pool. Du kan även boka in konferenser, gymma och kika på konst så långt ögat når. Om du trots allt skulle sakna något lyssnar hotellet mer än gärna på dina önskemål! 

Bästa spahotell

Kategori: Detta är ett romantiskt hotell för dig som tycker om att gå runt i morgonrock. Det finns inget bättre än massage och varmt porlande vatten. Men det ska också finnas ett fräscht gym och en bastu som är beroendeframkallande. Torr- och ångbastu förstås. Efter en helg här har din höga puls gått ner och ditt välbefinnande gått upp. Du är här med din partner eller ditt tjej- eller gubbgäng. Och ja, ni hinner även spela lite padel och gå en lång promenad. 

Vinnare: Sankt Jörgen Park 

På Sankt Jörgen får du inte tråkigt! Kickstarta hösten eller avsluta året på ett roligt sätt med familjen, kollegorna eller kanske med lite välförtjänt egentid. Spendera tid i hotellets 2 000 m² stor spa- och sportklubb innan du intar verkligheten med ny energi. Låt sedan smakerna dansa i munnen på restaurang Inez & Ernst. Bussanslutning till centrala Göteborg finns utanför entren och resan tar 15 minuter. 

Bästa hotell för romantik

Kategori: Det är hit du ska åka när kärleken behöver en liten boost. Du åker hit för att fria eller fira en bröllopsdag. Eller bara för att rå om varandra och ha det riktigt mysigt. 

Hotel Pigalle 

Motivering: Här bor du i en byggnad från 1749 – mitt i centrala Göteborg! Rummen är individuellt inredda vilket sätter en personlig prägel på boutiquehotellet. Njut av den mystiska stämningen och det dämpade ljuset för att sedan avnjuta en eller flera rätter i vindsrestaurangen Atelier. Här existerar inte vardagen. 

Bästa mötesanläggning

Kategori: Här kan din organisation ha sitt möte med många eller få. Det kan vara en förvaltning som behöver tydligare värderingar eller ett företag som måste öka försäljningen. Gruppen kommer närmare varandra, ändå kan man vara ensam på hotellrummet. På denna anläggning finns mer än ett mötesrum och gruppen får rå om varandra utan att bli störd. Nya mål kan sättas och problem diskuteras. När gruppen checkar ut efter ett eller flera dygn tillsammans vet alla vad de ska göra för att nå nästa steg i verksamhetens utveckling.

Quality Hotel Waterfront

I ett tidigare bryggeri med både älv- och havsutsikt finns detta populära hotell som är välutrustat för lyckade konferenser. Här kliver du in i rymliga och ljusa lokaler, sover som en kunglighet samt bor med närhet till bussanslutningen som tar dig direkt till Göteborgs stadskärna. Mötesrummen har plats från allt mellan fyra till 130 personer och en lunchbuffe kan ordnas i lokalen. Kopplar av gör du i den trevliga baren avrundat med ett bastu- och gymbesök – allt under samma tak! 

-Vi är extra glada över att vinna pris som bästa mötesanläggning, då det är vår stora ambition och passion att skapa de bästa och mest minnesvärda mötesupplevelserna. Oavsett om det är ett kortare frukostmöte eller en stor bröllopsfest, vill jag med min personal vid varje tillfälle överträffa förväntningarna. Det här priset är en bekräftelse på att vi lyckas bra, samtidigt som det peppar det oss att bli ännu bättre” säger Eva Sandholm, hotelldirektör på Quality Hotel Waterfront.

Kommentarer är stängda.