Annons:

De vann Wilhelmina Skogh-priset i Göteborg

På kvällen den 11 september delade Travel News ut tolv Wilhelmina Skogh-priser på Radisson Blu Scandinavia Hotel i centrala Göteborg. Utdelningen leddes av Göteborgsprofilen Malin Oest. Här är alla vinnare.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Kategori bästa hotell för stora och små:

Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik.

LIsebergs nya hotell med över 2000 bäddar har anledning att se ljust på tillvaron.

Vinnare: Liseberg Grand Curiosa Hotel 

Stadens mest lekfulla hotell i utkanten av Nordens största och viktigaste nöjespark har inte många månader i drift, men är redan en destination som talas om på nätet och på stan. Utforska den stjärnformade byggnadens nio äventyrliga våningar och ta rutschkanan från andra våningen ner till lobbyn. Du kan även ta del av en ponnykarusell i drift från 1923 i restaurangen. Utan tvekan barnens nya favorithotell. Bakom detta hotell finns stadens mest kända arkitekt: Gert Wingårdh.

Övriga nominerade: Scandic Opalen, Hotel Eggers, Elite Plaza Hotel

Kategori: Bästa affärshotell

Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.

Vinnare: Scandic Göteborg Central 

Scandic Göteborg Central är stadens största och maffigaste hotell med sina 451 rum. En borg av glas precis vid den nya bron med magisk utsikt över älven och staden. Och precis som alltid på Scandic är detta en servicemaskin som aldrig glömmer bort att ett leende ofta är det bästa sättet att börja lösa ett problem. Fräscht, snyggt och modernt är tredje adjektiv som hör hemma på detta ganska nyöppnade hotell.

Övriga nominerade: Clarion Hotel Post, Radisson Scandinavia Göteborg, Upper House, Elite Park Avenue 

Kategori Bästa spa-hotell: 

Detta är ett romantiskt hotell för dig som tycker om att gå runt i morgonrock. Det finns inget bättre än massage och varmt porlande vatten. Men det ska också finnas ett fräscht gym och en bastu som är beroendeframkallande. Torr- och ångbastu förstås. Efter en helg här har din höga puls gått ner och ditt välbefinnande gått upp. Du är här med din partner eller ditt tjej- eller gubbgäng. Och ja, ni hinner även spela lite padel och gå en lång promenad.

Vinnare: Treetop Spa Hangout & Hotel

Träd in i en värld bland trädtopparna. Här kunde du lika gärna ha befunnit dig på Hawaii, men läget är en sju minuters bilresa från Göteborg. Det känns lyxigt. Treetop Spa Hangout & Hotel är en naturlig skönhet och erbjuder utomhus- och inomhuspool, restaurang och hela fyra stycken barer. Med utsikt till Göteborg.

KategorI Bästa hotell för romantik

Det är hit du ska åka när kärleken behöver en liten boost. Du åker hit för att fria eller fira en bröllopsdag. Eller bara för att rå om varandra och ha det riktigt mysigt.

Vinnare: Hotel Riverton

Designhotellet som håller på Göteborgs kanske trevligaste utsikt över hamnen. På Hotel Riverton kan du avnjuta en a la carte-middag och goda drinkar på 12:e våningen i View Skybar innan du kryper till sängs i något av de eleganta rummen. För ytterligare avkoppling kan du besöka hotellets trevliga hälsocenter med pool- och relaxavdelning. Hotel Riverton är beläget i centrala Göteborg nära spårvagn, buss och färja.

Övriga nominerade: Eggers, Dorsia Hotel & Restaurant, Pigalle, Slussens pensionat

Kategori Bästa nya hotell i Göteborg

Helt enkelt ett nytt fräscht häftigt roligt hotell i Göteborg. 

Vinnare: Jacy’z Hotel & Resort 

Nyöppnade destinationspalatset Jacy’z har fått mycket uppmärksamhet när man slog upp dörrarna i våras. Det har ESS Group som vanligt lyckats förvalta väl. Och Instagram-vänligt är bara förnamnet på hur man presterar i sociala medier. Och förstås IRL, Jacy´z är lika delar snygg design, wild & crazy och funktion

Övriga nominerade: Clarion Hotel® Draken, Liseberg Grand Curiosa Hotel, Scandic Göteborg Central 

Kategori: Bästa golfhotell i Västra Götaland

Ett golfhotell ligger förstås i anslutning till banan. Självfallet i en vacker natur. Men det krävs mer än så för att komma med i denna kategori. Servicen ska förstås vara på topp. Sängarna ska vara sköna på gränsen till beroendeframkallande och maten som serveras i restaurangen ska hålla hög klass. Men ett bra golfhotell ska förstås i första hand vara en mötesplats för människor som har ett kitt som håller dem samman. Här ska du kunna få hjälp när något saknas i din golfbag. Och behöver du en bättre sving med din järnfemma ska hotellet också veta vem du ska kontakta. Och självfallet ska detta paketeras på ett sätt som känns prisvärt och utan jobbiga överraskningar när du ska checka ut och betala. 

Sankt Jörgen Park

Vinnare: Sankt Jörgen Park

Bara 12 minuters bilresa från Avenyn ligger Göteborgs närmaste golfhotell: Sankt Jörgen Park. Där finns 2000 kvm Spa/Sports Club inklusive utomhuspooler. Golfbanan satsar och utvecklas. Det senaste är Toptracer Tech Range. Såväl golf- som andra gäster kan avnjuta det underbara köket i regi Inez & Ernst. En annan vinnande kombo är konferens + golf, Spa eller varför inte padel. 

Övriga nominerade: Bjertorp Slott, Skaftö Golfhotell, Öijared Resort

Kategori: Wild & Crazy-turistmotor i Västra Götaland

Helt enkelt den avgörande sak som gör att lågan tänds i reseindustrin. Utan denna faktor skulle många bara stanna hemma.

Vinnare: Bada mitt i stan 

Att kunna ta ett dopp i city stod högt upp på göteborgarnas önskelista för stadsutveckling till 400-års jubileet. Göteborgarna fick som de ville. Idag kan du glida ner i någon av de bottenlösa poolerna fyllda med söt- och saltvatten medan du blickar ut över staden. En gratis året-runt-satsning. 

Övriga nominerade: Göteborgs bästa croissant, “Second hand-safari”, Slottsskogen, Ullevi, Poppels Citybryggeri

Kategori: Bästa nya restaurang i Göteborg

Göteborgs restaurangliv har nästan fördubblats bara sedan millennieskiftet. Och mångfalden är overkligt stor. Du kan äta mat från hela världen på många ställen i området. Landets andra stad är som Vintergatan, det dyker hela tiden upp nya stjärnor som vi inte känner till, men som vi måste besöka och beundra. Här är några av dem som lyser starkast just nu på restauranghimlen i Göteborg och som lockar besökare från när och fjärran till Sveriges framsida. 

Vinnare: Gurras 

Gurras är Göteborgs nya snackis. I lokalen med bågformade fönster, pelare och högt i tak äter du rätter med inspiration från hela världen. Tanken är att servera street food från olika länder och omvandla dem till kvalitativa restaurangserveringar. På Gurras ändrar man ogärna på rätterna eftersom att de är noggrant framtagna och testade. En signaturrätt som inte bör missas från menyn är friterad havskräfta. Gustav Trägårdh är stjärnkrögaren bakom restaurangsatsningen, vilket gör det enkelt att lista ut hur namnet Gurras kom till.

Övriga nominerade: Above, Bar La Lune, Bulot, Buteco, Human, Utopia Jazz 

Kategori: Bästa reception

Smile with your eyes är lätt att säga, men svårt i praktiken. I en reception vill gästen mötas av en människa som ser en och förstår ens behov redan innan man öppnat munnen. Vissa har bråttom och ingen lust att öppna munnen alls. Andra har en fruktansvärd flygresa i bagaget och behöver prata av sig en stund. De nominerade hotellen i denna kategori kan hantera detta suveränt. Och förstås alla andra utmaningar som uppstår när människor söker ett tryggt hem bortom sin vanliga säng. 

Nomineringarna i den nya kategorin Bästa reception är ett resultat av Travel News samarbete med undersökningsföretaget Loopon. 

Vinnare: Landvetter Airport Hotel

Landvetter Airport Hotel, BW Premier Collection är ett familjeägt hotell med bästa möjliga läge för resenärer som åker via Göteborgs flygplats. Men läget, ett stenkast från incheckningen, räcker inte för att få riktigt höga betyg av sina gäster. Det krävs personal i reception som alltid är beredda att göra det lilla extra för att gästens resfeber ska förvandlas till lugn.

Övriga nominerade: Hotell Heden, Spar Hotel Gårda, Grand Alingsås, Marstrands Havshotell

Kategori: Bäst på housekeeping i Västra Götaland

Ett hotell kan liknas vid ett sjukhus. Alla delar måste fungera för att produkten ska bli så bra som möjligt. Det spelar ingen roll hur bra kirurgerna är på ett sjukhus, eftersom operationsrummet inte är riktigt rent så dör patienten i alla fall. På ett hotell är det samma sak, det spelar ingen roll om man har världens häftigaste fastighet och snygga möbler. Är sängarna inte bäddade och det är skit i hörnen blir gästen missnöjd och kommer inte tillbaka. Istället berättar hen för alla i bekantskapskretsen om sin fruktansvärda upplevelse. Det är därför som Best Housekeeping är bottenplattan på alla hotell. De nominerade i denna kategori vet detta mer än de flesta.

Vinnare:  Grand Alingsås

Det finns många anledningar att sova en natt i Alingsås. Att det alltid är rent och fint på hotellet är en av dem. Men skulle housekeeping inte fungera som hand i handske på Grand i Alingsås så skulle få komma tillbaka till den mysigaste destinationen i västra Sverige.

Övriga nominerade: Upper House, Landvetter Airport Hotel, Liseberg Grand Curiosa, Kviberg Park Hotell

Kategori: Best Performance Online

Denna kategori bygger på betyg på nätet från de stora aktörerna: Booking.com, Hotel.com, Google och Tripadvisor, men också på hur hotellen svarar på de inlägg som görs i dessa kanaler. Att vara aktiv på dessa forum och i sociala medier med sina gäster är en central nyckel till återbesök. Gäster som får svar på kritik är mycket nöjdare än de som har känslan av att kommunicera med ett svart hål. Internet har inte förändrat någonting, människans innersta längtan är att bli sedd av en annan människa.

Nomineringarna i den nya kategorin Bästa reception är ett resultat av Travel News samarbete med undersökningsföretaget Loopon. 

Upper House i Göteborg – Sveriges Bästa Hotell 2018 enligt Treaveller´s Choice Awards. Foto: Pressbild

Vinnare: Upper House

Det finns lyx och premium. Och så finns det Upper House som erbjuder en hotellupplevelse i världsklass, långt över det mesta som finns i Sverige. Man har inte glömt bort det gamla talesättet: det är först när det händer i sociala medier som det händer på riktigt.

Övriga nominerade: Jacy´z, Liseberg Grand Curiosa Dorsia, Hotel Royal 

Kategori: Bästa hotell-management

Här har vi bakat ihop alla omdömen i alla kategorier till en helhet. Och vi har tittat på detta över tid. För att bli nominerad måste man få höga betyg på hela upplevelsen från incheckning, till service under vistelsen och utcheckning. Rummet ska vara tyst, mörkt på natten och välstädat. Sängen är skön och tvålen i duschen doftar ljuvligt utan att döda gästens parfym. Vi tänker att en förklaring till att man lyckas på alla punkter är att hotelldirektören har koll på alla bitar, får personalen att gå den extra milen och att hen ser varje gäst som en god vän som man gärna skämmer bort varje gång man ses. 

Nomineringarna i den nya kategorin Bästa reception är ett resultat av Travel News samarbete med undersökningsföretaget Loopon. 

Hotel Royal, Göteborg.

Vinnare: Hotel Royal

Ägare Markus Oddestad och vd Henrik Lind sköter detta familjeägda hotell, tillika stadens äldsta hotell, med bravur.

Övriga nominerade: Liseberg Grand Curiosa, Landvetter Airport Hotel, Dorsia, Pigalle

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024