Annons:

De vann Wilhelmina Skogh-priset i Stockholm

På kvällen den 24 april delade Travel News ut nio Wilhelmina Skoghpriser på Travel News Business Forum. Utdelningen leddes av Travel News chefredaktör Viggo Cavling. Här är alla vinnare.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Wilhelmina Skogh

Revenue Management 

Kategori: Revenue Management är en strategisk process för att maximera intäkterna inom en organisation genom att dynamiskt och aktivt planera, kontrollera och optimera prissättning, försäljning och tillgänglighet av produkter och tjänster. Revenue Management används ofta inom service- och hotellbranschen för att öka bokningsgraden och maximera intäkterna genom att optimera prissättning och kapacitetsutnyttjande baserat på efterfrågan och konkurrens. Det kan också användas i andra branscher och sektorer, där efterfrågan kan variera över tid och där prissättning och kapacitetsplanering kan vara kritiskt för att bibehålla lönsamheten.

ProfilHotels Central vann i kategorin Bästa Revenue Management

Vinnare: Profilhotels Central, Ligula

Övriga nominerade: Elite Hotel Arcadia och Radisson Collection Strand Hotel

Bästa mötesanläggning: Vinnare: Waterfront

Motivering: Alla har varit här. Från Bob Dylan och Sting till vinmässor, stans största Vaccin-central och förstås vår egen mässa Travel News Market. En grandios stålbyggnad där allt är möjligt. På 14 000 m² skapas oändliga möjligheter för allt från mindre möten till större event. Bakom dig har du service av högsta kvalitet samt teknik i toppform. Mötesanläggningen har tidigare prisats med motiveringen att arkitekterna lyckats skapa den önskade byggnadsvolymen trots den begränsade markytan, samt att deras utnyttjande av stål i stomme och exteriör har varit innovativt. Om du kan bo på Waterfront? Absolut, åtminstone i direkt anslutning, på det mycket bekväma Radisson Blu Waterfront Hotel. Vad finns det mer att säga? Jo, att stans bästa läge är ett faktum. Det blir inte mer mitt i smeten än här. Alla hittar hit och det är nära till allt. 

Kategori: Här kan din organisation ha sitt möte med många eller få. Det kan vara en förvaltning som behöver tydligare värderingar eller ett företag som måste öka försäljningen. Gruppen kommer närmare varandra, ändå kan man vara ensam på hotellrummet. På denna anläggning finns mer än ett mötesrum och gruppen får rå om varandra utan att bli störd. Nya mål kan sättas och problem diskuteras. När gruppen checkar ut efter ett eller flera dygn tillsammans vet alla vad de ska göra för att nå nästa steg i verksamhetens utveckling.

Övriga nominerade: Scandinavian XPO, Sheraton, Space, Sergel HUB, Clarion Sign

Priset delas ut i samarbete med vår partner: BRA flyg

At six vann i kategorin Bästa affärshotell

Bästa affärshotell: At Six

Motivering: Om författaren Bret Easton Ellis kommer till Stockholm borde han alltid bo här. Hans svala LA-maner är som gjutna i denna brutala byggnad av mörk metall. På Hotel At Six möts modern konst, utvald av Sune Nordgren, utsökt mat och unik inredning mitt i centrala Stockholm. Bästa konstverket hittar du i konferensdelen, signerat Nordens mest kända konstnär: Olafur Eliasson. 

Hotellet är svalt och anonymt, men utan att bli tråkigt. En perfekt plats för stora affärer. Det var här Petter Stordalen och alla hans advokater träffades i hemlighet för att göra upp den största affären i reseindustrin de senaste tio åren: köpet av Ving efter Thomas Cooks globala konkurs. 

Kategori: Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.

Övriga nominerade: Haymarket by Scandic, Radisson Blu Royal Viking, Freys Hotel, Nordic Light Hotel, Radisson Collection Strand

Lydmar Hotel vann i kategorin Bästa Hotell För Stora och Små och alla andra

Bästa hotell för stora och små: Hotel Lydmar 

Sveriges första rock’n’roll hotell. Sveriges första hotell som älskar samtidskonst lika mycket som sina gäster. Bakom detta koncept hittar vi en av hotellbranschens största innovatörer: Pelle Lydmar. Hans ande svävar fortfarande här även om det är länge sedan han sålde sin rörelse till grannen och storebror: Grand Hôtel. 

Kliv in i en varm och familjevänlig atmosfär och ta del av Hotel Lydmars unika service. Hotellrummen är rymliga och har härliga trägolv och bevarade stuckaturer. I restaurangen serveras varierade, europeiska specialiteter och på sommaren har gästerna tillgång till en härlig utomhusterrass. Allt med utsikt över Gamla stan och Stockholms slott. Runt hörnet ligger Strömkajen och dess förbindelser till skärgården. Är du på jakt efter fler saker att göra i huvudstaden så hjälper personalen dig gärna att hitta dagens aktivitet. Du står trots allt på en av Stockholms mest attraktiva adresser. 

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik. 

Övriga nominerade: Grand Hotel, Hotel Kung Carl, Hotel Birger Jarl, Rival Hotel, Rival Hotel, Quality Hotel Globe, Scandic Grand Central

Skeppsholmen.

Bästa hotell för kärlek: Skeppsholmen 

Motivering: Så nära du kan komma ett skärgårdshotell utan att lämna tullarna. På den lilla ön Skeppsholmen finner du boutique i form av proffsig service, vacker och avskalad inredning, en mycket bra frukostbuffé och en gullig trädgård. Romantik endast ett stenkast från city. Hotell Skeppsholmen bor i ett historiskt hus från 1699 med inredning av Stockholmsbaserade arkitekterna Claesson Koivisto Rune. Benny Anderssons studio ligger bara några meter bort och har du tur kan du höra honom traktera pianot. 

Övriga nominerade: Berns Hotel, Villa Dagmar, Ett Hem, Bank Hotel, Hotel Frantz, The Sparrow Hotel, Miss Clara Hotel

Priset delas ut i samarbete med PLANET. 

Smådalarö Gård vann i kategorin Bästa Spahotell

Bästa Spahotell: Smådalarö Gård

Motivering: Smådalarö är Stockholms eget Martha’s Vineyard, societetens sommarresidens. På vänster sida när du kommer från stan hittar du Smådalarö Gård Hotell & Spa, som är en personlig och naturnära destination. Här står ditt välmående helt i fokus och du kan njuta av närodlad mat, kurerande aktiviteter och ett av Sveriges största spa. Mer exakt en 2000 kvadratmeter elegant hälsoanläggning inom- och utomhus. Vad gillar vi bäst här? Det är faktiskt lite svårt att välja. Men med bland annat fyra pooler, tre olika bastur, skärgårdsduschar och en stor (och förhoppningsvis) solig terrass så kan vi säga att vi är mer än nöjda. Förebilden för denna unika anläggning är Soho Farm House i England. Resultatet är än bättre tycker vi.

Kategori: Detta är ett romantiskt hotell för dig som tycker om att gå runt i morgonrock. Det finns inget bättre än massage och varmt porlande vatten. Men det ska också finnas ett fräscht gym och en bastu som är beroendeframkallande. Torr- och ångbastu förstås. Efter en helg här har din höga puls gått ner och ditt välbefinnande gått upp. Du är här med din partner eller ditt tjej- eller gubbgäng. Och ja, ni hinner även spela lite padel och gå en lång promenad.

Övriga nominerade: Elite ad Astra, Downtown Camper, Ellery Beach, Clarion Sign – Selma City Spa, Elite Marina Towers, Yasuragi

Årets nya restaurang: Biblioteket Live

Motivering: Medborgarhuset vid Medborgarplatsen har renoverats i evigheter. Men sedan ett drygt år är det äntligen klart. I den del som förr rymde det kommunala biblioteket har det blivit en restaurang och konsert- och eventlokal. Det finns fortfarande spår av den gamla verksamheten i form av de k-märkta hyllorna. Men själva bokutlåningsverksamheten finns numera i en annan del av det gula huset ut mot Götgatan. Vi uppskattar maten, elegant husmanskost med många kända rätter, men också Biblioteket Lives snyggt inredda lokaler och majestätiska bar imponerar. Detta ställe har alla förutsättningar att bli en av Södermalms viktigaste mötesplatser för en bred publik. Alltså leva upp till Medborgarhusets fantastiska namn. 

Kategori: Stockholms restaurangliv har fördubblats bara sedan millennieskiftet. Och mångfalden är overkligt stor. Du kan äta mat från hela världen på många ställen i stan. Och även om några stjärnkrogar valde att stänga nyligen så tror vi att unga pigga krögare snart fyller ut luckorna. Vår stad är som Vintergatan, det dyker hela tiden upp nya stjärnor som vi inte känner till, men som vi måste besöka. Här är några av dem som lyser starkast just nu på restauranghimlen och som lockar besökare till huvudstad när och fjärran.

Övriga nominerade: Brutalisten, Eden, Freyja, Röda Huset, Riche Fenix, Pixie

Flygbussarna.
Vy Flygbussarna vann Hållbarhetspriset

Hållbarhetspriset: Vy Flygbussarna 

Motivering: Sedan starten 1989 har Vy flygbussarna arbetat för att erbjuda så klimatsmarta resor som möjligt. Man har övergått till fossilfritt bränsle i alla bussar och utbildat sina förare i smart körning. 5,2 miljoner resenärer åker kollektivt med Vy flygbussarna. De flesta resor sker i Stockholm och gör därmed vår huvudstad lite miljövänligare för varje år. Nu börjar man med självkörande elbussar på Arlanda. Häftigt tycker vi i juryn. 

Kategori: Vi bedömer enskilda initiativ eller ett större hållbarhetsarbete, som ska ha skett under det senaste året. I sitt arbete bedömer juryn hur stor effekt hållbarhetsarbetet haft, med hänsyn tagen till företagets storlek och resurser.

– Fler och fler företag lägger allt mer tid och engagemang på sitt hållbarhetsarbete, för att minimera sin negativa påverkan på naturen och människors hälsa. Resebranschen är inget undantag, därför vill vi premiera det reseföretag som gjort mest för en hållbar utveckling, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Övriga nominerade är: Arlanda Express, Fotografiska, Royal Djurgården, Sånga-Säby Hotell & Konferens, 

Priset delas ut i samarbete med vår FIBER PROTECTOR

Årets nya turismmotor: Paradox 

Motivering: Jan Broman, hjärnan bakom Fotografiska på Södermalm, har gjort det igen. Skapat ett museum som unga människor tjatar på sina föräldrar för att få besöka. Så här förklarar Erika Charbonnel, chef på Paradox Museum framgången med över 250 000 besökare första året i en intervju med Travel News:

– Hemligheten ligger i att vi erbjuder en rolig och klurig upplevelse för alla att uppleva tillsammans. Inte bara med de som är med under besöket utan alla vänner man har på sociala medier också. Jag är mest stolt över vår personal och deras förmåga att iscensätta besökarna, förklara paradoxerna och sträva efter att göra allas besök till unik upplevelse. Vi har så många som nu kommer tillbaka för ett andra och tredje besök. Därför är det viktigt att vi förnyar oss med olika teman och paradoxer.

Kategori nya turistmotorer i Stockholm: Vilka nya projekt, utställningar och initiativ drar besökare till huvudstaden? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara ett nytt museum, en nybyggd skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall.

Övriga nominerade: Soho House, Winter Wonderland – Gröna Lund, Stockholm Hammarbybacken – Skistar, Avicii Experience

Priset delar ut i samarbete med vår partner: MILLUM

Kommentarer är stängda.

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024