Annons:

Annons:

Nordvästra Skånes viktigaste motorer som driver turism

Här den sista kategorin som kan vinna ett Travel News Wilhelmina Skogh-pris den 28 oktober på Travel News Business Forum Nordvästra Skåne. Tio företag och institutioner som driver turister i regionen.

Vilka institutioner och företag drar besökare till regionen? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara en skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall. Här presenterar vi de mest väloljade besöksgeneratorerna i nordvästra Skåne. 

Men bara en kommer att få Wilhelmina Skoghpris den 28 oktober på Travel News Business Forum.

Sofiero

Sofiero slott är vackert att besöka året om och har något för alla! Det gamla 1800-talsslottet, norr om Helsingborg, kan enkelt nås till fots, med cykel, med bil eller buss. Här väntar inspirerande utställningar, en färgsprakande trädgård och såklart många slottsrum att gå vilse bland. 

Kullabergs naturreservat

Kullabergs naturreservat

Befinner vi oss på Skottland eller i Irland? Nej, svaret är i Skåne. Kullaberg naturreservat är ofattbart vackert med sina hisnande branta vyer över Öresunds vilda hav. Här kan du bland annat vandra, besöka Kullens fyr, snorkla, åka på tumlarsafari, paddla intill grottor eller bara njuta av utsikten.

Holy Smoke
Ute på den skånska landsbygden, norr om Höganäs, ligger denna pärla som du inte kommer ångra ett besök till. Holy smoke är en stor trädgårdsfest och ett genuint sydstatsrökigt bbq-joint i ett med fantastisk mat. Här serveras sönderfallande mört kött med rökarom på äkta amerikanskt vis, något som grundaren Johan Fritzell saknade i Sverige när han riggade sin första utrustning för åtta år sedan. Resten är historia. 

Ven

Ven är ön för hela familjen! Den platta, bilfria ön, mitt emellan Sverige och Danmark är både vacker och fyllt med saker att upptäcka. Käka gott, besök whiskydestilleriet, cykla, vandra, paddla, klappa alpackor, besök Tycho Brahe-museet, endast 30 minuter med färja från Landskrona.

Hovs Hallar

Ett av Bjärehalvöns främsta smultronställen! Dramatiska Hovs hallar är ett kustområde med coola klippformationer på Bjärehalvöns norra del med närhet till de populära sommarorterna Båstad och Torekov. Vandringen är kan vara lite svårt, men de grottliknande bergsformationerna och raukarna gör mödan värd!

Skåneleden

Många förknippar kanske inte Skåne med vandring, men det är helt fel! Skåneleden är med sina 130 mil av vandringsleder fantastiskt vackert. Välj och vraka bland sex delleder och över 100 etapper inklusive några av Skånes vackraste platser; Söderåsens nationalpark, Arlid, Mölle, Landskrona och hela sträckan vid Öresund. 

Dunkers kulturhus

Helsingborgs mötesplats! Här bjuds det på musik, teater, dans, utställningar, workshops och samtal till personer i alla åldrar. Den pampiga byggnaden, som tillkom efter en arkitekttävling 1997, är dessutom otroligt vacker med sin placering intill havet vid Norra hamnen. 

Fredriksdal

Sveriges första KRAV-certifierade friluftsmuseum! Fredriksdal är en stadsdel i Helsingborg, belägen i stadens östra delar, som för tankarna tillbaka till en annan tid. Här betar djur och markerna sköts på ett historiskt ekologiskt sätt. En kul utflykt med barnen!

The Tivoli

Helsingborgs nöjesmecka! The Tivoli, som slog upp dörrarna 1996, arrangerar de bästa konserterna och nattklubbskvällarna i Rock’n’rollbaren likväl som de serverar god mat och dryck i Vinylbaren och på Gräddhyllan. 

Nimis

Mäktigt konstverk där Kullaberg möter havet! Lars Vilks konstverk Nimis vid Håle Stenar var nästan lika kontroversiell som konstnären själv. Det mäktiga träslottet, som Vilks har kallat för “hämnd på havet” efter att har varit nära att drunkna, placerades olovligen i Kullabergs naturreservat på 80-talet. Efter många års tvister står konstverket kvar och är där för att stanna.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Här är hela programmet och anmälningslänk.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.