Annons:

Turistmotorerna som får Göteborg att snurra

Här är de nominerade till Wilhelmina Skoghpriset i kategorin turistmotorerna i Göteborg. Den 11 oktober på Travel News Business Forum 2022 Göteborg berättar vi vem som vinner ett Wilhelmna Skogh-pris.

Läs allt om Travel News Business Forum här.

Anmäl dig här till Travel News Business Forum i Göteborg

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Kategori: Vilka institutioner och företag drar besökare till regionen? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara en skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall. Här presenterar vi de mest väloljade besöksgeneratorerna i Göteborg. 

Liseberg planera att bygga ett hotell med 450 rum.

Liseberg 

Nordens största och bäst fungerande nöjespark finns i Göteborg! Mitt i city kan du åka berg- och dalbanor, njuta av vattenattraktioner och flanera runt bland trädgårdar. Liseberg är öppet året runt och här kan du fira både halloween, jul och midsommar. Och psst – glöm inte kameran! 

Universeum 

Granne med jätten Liseberg finner du Universeum. Men det här är någonting annat. Här får du bland annat träffa några av världens giftigaste djur, vandra i den sydamerikanska regnskogen och ta del av effektiv teknik. 

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Syftet är att ge barn och vuxna kunskap att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats. 

Göteborgs konstmuseum 

Göteborgs konstmuseum – Göteborgs stolthet sedan 1923! Nordisk 1880- och 1890-tals konst gifter sig med internationella verk från 1400-tal till nutid. Här finns olika utställningar, kurser och en intressant butik som lätt lockar fram kultursidan inom dig. Avrunda din konstrunda i den vackra bistron. Museet tillhör Göteborgs kulturförvaltning och är beläget på en central address. 

Av C T Johansson

Botaniska trädgården 

Det sägs att om du inte har satt din fot i Botaniska trädgården så har du inte sett Göteborg på riktigt. Det kan ligga något i det. Strosa runt och blomma ut bland trädgårdens 16000 växtarter i form av tropiska orkideer, köttätande växter och det ovanliga påsköträdet. Om du inte vet vart du ska börja så finns en hel del härliga visningar, utställningar och aktiviteter att haka på. 

Av ArildV – Eget arbete

Trädgårdsföreningen 

Trädgårdsföreningen en av Europas bäst bevarade 1800-tals parker och lämpar sig perfekt för en avstickare till vardags eller som ett uppstyrt helgäventyr. Njut av ett rosarium, växthus, palmhus, trevliga kaféer och ett antal butiker. Och ja, här är öppet året runt! 

 

Svenska mässan

Svenska mässan är motorn i vårt lands mötesindustri. Det är ingen slump att man varje år har två miljoner besökare, från bokmalar till motormänniskor till vinsnobbar till alla andra. Svenska mässan är en professionell mötesplats som driver handel och reseindustrin som få andra. Här finns svindlande 41 000 kvadratmeter till mässor och kongresser. Alla andra stora och små destinationer i Sverige är avundsjuka på detta overkliga nav. 

Benchmarking Alliance vd Johan Johander är en av talarna på Travel News Business Forum i Göteborg den 11 oktober.

Läs allt om Travel News Business Forum här.

Anmäl dig här till Travel News Business Forum i Göteborg

Kommentarer är stängda.