Annons:

BILDEXTRA: Strömma döper sin första fossilfria sightseeingbåt till Prins Daniel

Elbåten är Strömmas första i Sverige som sätts i reguljär turisttrafik och utgör ett viktigt steg i företagets ambition om att leda vägen mot en hållbar turistnäring i Stockholm, enligt ett pressmeddelande. Under namngivningsceremonin på Skeppsholmen den 11 juni, med finansborgarrådet Karin Wanngård närvarande, fick båten sitt nya namn Prins Daniel. 

Båten är en ombyggd, tidigare fossildriven, sightseeingbåt från 1985 och som nu genomgått en omfattande ombyggnation och elektrifiering vid Rindövarvet utanför Vaxholm i Stockholms skärgård. Med plats för upp till 148 passagerare blir båten en betydande symbol för Strömmas hållbarhetsarbete och satsning på att elektrifiera hela sin flotta.

– Det här är ett viktigt steg i företagets utveckling och bekräftar våra ambitioner att vara fanbärare inom framtidens turistnäring där hållbarhet prioriteras högt. Omställningen innebär stora omkostnader för både fordon och ny infrastruktur som vi måste bära själva. Men vi har högt uppsatta mål och redan 2026 sätter vi nästa eldrivna båt i trafik, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma i ett pressmeddelande.

2 kommentarer

  1. Sara: Är inte Rindö varv som gjorde det största jobbet?? Kanske borde ni kolla upp det?? El firman till din ära men????
    • Travel News: Det är enligt pressmeddelandet...