Annons:

Danska skidresenärer fyller svenska skidorter – Stena lovar ett rekordår

Danska skidresenärer strömmar in till svenska skidorter som aldrig förr, något som kan bekräftas av både färjerederiet Stena Line och SkiStar i ett pressmeddelande.

Redan under den första halvan av januari har Stena Line redovisat en ökning av antalet skidresenärer med 11 procent. Tillsammans med den anmärkningsvärda stigningen på 61 procent i slutet av 2023 för årets skidsemestrar, är Stena Line nu övertygade om att 2024 kommer bli ett rekordår.

Bara under den första halvan av januari har Stena Line haft en passagerarökning på 11 procent och en intäktsökning på 37 procent jämfört med samma period 2023. Samtidigt rapporterade Stena Line under hösten en stigning av gruppbokningar på 50 procent för 2024, medan antalet privata skidresebokningar ökade med 61 procent jämfört med första kvartalet 2023. Stena Line följer kontinuerligt det växande intresset för skidresor till Sverige och menar att det finns flera orsaker till den positiva utvecklingen.

I januari rapporterade SkiStar en 28-procentig ökning av antalet danska besökare inför skidsäsongen 2024. Och det är framför allt veckorna efter de traditionella skolloven som SkiStar ser historiskt höga bokningssiffror med en ökning på 50 procent.

”Vi sätter historiskt rekord i antal danska skidgäster till våra skiddestinationer den här säsongen”, säger Stefan Sjöstrand, VD för SkiStar i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024