Annons:

Liseberg har öppnat – för 100e gången

I lördags öppnade Liseberg grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för Liseberg Grand Hotel Curiosa och den nya berg-och-dalbanan Luna, enligt ett pressmeddelande.

När bandet klippts och fyrverkerierna fyrats av vid Södra entrén öppnades portarna till parken för starten av hundraårsjubileet, och gästerna kunde springa in. Invigningsfestligheterna fortsatte med premiär för den nya berg-och-dalbanan Luna – en så kallad bumerang berg- och dalbana, där passagerarna först åker framåt och sedan bakåt, över den 225 meter långa banan.

Sommarsäsongen på Liseberg pågår mellan 22 april och 24 september och blir en jubileumssommar fylld av extra jubileumsaktiviteter. Bland annat arrangeras fyra temahelger fyllda med allt ifrån humor, skaldjur och hårdrock till Lisebergsnostalgi. Under jubileumshelgen i juni äntrar Carl-Einar Häckners scenen med sin jubileumsvarieté ”Tidsmaskinen”. Sist ut av temahelgerna kommer Klubb Karusell i september då en del av parken förvandlas till en vibrerande open air-nattklubb med pop up-barer, DJ:s, dansgolv, livemusik, street food, spel och nattåkning i några av parkens attraktioner.

Utöver temahelgerna erbjuds i sommar ett trettiotal konserter på stora och lilla scenen, allsång med Lotta Engberg på stora scenen och därtill 20-talet danskvällar på Polketten till några av Sveriges mest namnkunniga dans- och salsaband.

Fakta om sommarsäsongen 2023

Liseberg har sommaröppet 22 april till 24 september och biljetter förbokas på liseberg.se.

Kommentarer är stängda.