Annons:

Premium

Pandemin gav oss mersmak på att hemestra

Stockholm, Göteborg och Gotland är det mest populära resmålen i Sverige. Och pandemin har gett oss mersmak på att resa i Sverige. Det visar den stora undersökningen Resa i Sverige 2021. Text: Janne Sundling

Vart går resan sommaren 2022? Till Stockholm kanske, med bra sevärdheter och bra matutbud, eller kanske till Kinnekulle som är prisvärt och med skön natur och atmosfär?

Resa i Sverige är en undersökning som genomförts sedan 2018. Research One gör undersökningen på uppdrag av SNDMO – Nätverket för större städer och destinationer. 42 olika städer/platser är med i denna studie.

Runt var tredje person svarar att de gjort mer än tre resor med övernattning per år de senaste tre åren. Åtta av tio gör sådana resor 1-3 gånger per år. Sällanresenärerna som mest är hemma är 13,3 procent, och 6,6 procent tar sig i väg högst vartannat år.

Stockholm är den mest besökta staden/platsen i samtliga regioner med undantag för fem regioner i sydvästra Sverige. I regionerna Jönköping, Kronoberg, Blekinge, Skåne och Halland är Göteborg den mest besökta.

På nytt jobb