Annons:

Rapport från Travel News Business Forum, del 1

Fullsatt lokal, mycket mingel och många nya idéer kännetecknade Travel News Business Forum på Sheraton Hotel i Stockholm. Av: Leif Holmkvist.

De 220 branschproffsen från besöksnäringen fick höra en inspirerande föreläsning av trendspanaren Magnus Lindkvist. Han tog avstamp i den pessimism som genomsyrar alla konfidensindex och vände publiken till optimism genom sina råd att våga göra annorlunda och misslyckas på vägen till framgång.

Benchmarking Alliance vd Johan Johander tog vid och visade att utvecklingen i hotellbranschen inte gått alls så illa som prognoser och BNP-siffror antytt.

– RevPAR har gått upp liksom beläggningen på de flesta svenska delmarknader. Vi ser i stort sett samma mönster som före pandemin, men priserna är väsentligt högre och påbokningstiden kortare.

Efter en hearing om B2C som du kan läsa om i del 2 som kommer ut snart höll chefredaktör Viggo Cavling en utfrågning med aktörer inom B2B. Joachim Törngård från Safehotels berättade att säkerhet blivit en allt viktigare faktor vid hotellgästernas val:

– Förr frågade de först om kostnad, läge och standard. I dag frågar allt fler hur säkert hotellet är. Säkerhet är en fråga som tas på alltmer allvar.

Gelbas vd Leif West berättade att deras Scandinavian Expo intill Arlanda fått husera konferenserna under EU-ordförandeskapet mycket för att säkerheten satts i fokus.

Marcus Östlundh, vd för Stockholms äldsta hotell Kung Karl berättade att bokningarna av konferensresor nu var tillbaka på samma nivå som före pandemin.

Visit Stockholms vd Caroline Strand berättade omen ny satsning för att dra konferenser till staden:

– Vi har samlat regionens 18 lärosäten i ett samarbete för att dra fler vetenskapliga konferenser till Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024