Annons:

Stockholm kan få ny turistattraktion: ett jättebad på Riddarfjärden

Finländska Nordic Urban fick i ett sent läge nej till sitt planerade jätteutomhusbad vid Gamla stan i Stockholm. Fastighetsvärlden avslöjar nu att man jobbar med planer på ett utomhusbad längs Söder Mälarstrand. Man har även planer på Göteborg och överväger Malmö.

Bakom konceptet står Nordic Urban med vd Raoul Grünstein. Bolaget ligger bland annat bakom det flytande utomhusbad som finns i centrala Helsingfors och som blivit väldigt populärt.

– Vi har fått bra respons, men det är mycket som återstår, detaljplan, bygglov med mera. Men vi tror att det skulle vara ett riktigt bra läge, säger Raoul Grünstein till Fastighetsvärlden under fastighetsmässan Mipim.

Konceptet man talar om liknar det man presenterade för Gamla stan. Det handlar om 6.000 kvm för flytande bassänger och bryggor samt 3.000 kvm för byggnader. Det är större än den populära och omtalade anläggning som finns i centrala Helsingfors.

Anläggningen är tänkt att vara öppen året om, med uppvärmda bassänger vintertid, och som innehåller delar som är tillgängliga utan inträdesavgifter.

Han berättar att det även finns flera lägen i Stockholm som utvärderas, det rör sig om några av de tio som fanns med på bolagets ursprungliga lista. Men huvudvalet är Söder Mälarstrand.

Bolaget för även förhandlingar med Göteborgs stad och är nyfikna på Malmö. Några ytterligare städer i Sverige är inte aktuella för tillfället.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024