Annons:

Sveriges mest kända biograf växer

Biografen Grand är världskänd som platsen där statsminister Olof Palme tillbringade sina sista timmar i livet. Vilka som befann sig på och utanför biografen är en evig del av den stora svenska mordgåtan. Men nu ska Grand växa som biograf. Text: Janne Sundling

Svenska Bio, som driver biografen, expanderar på Sveavägen med ytterligare en salong samt en vinbar. Biografkedjan tar över de lokaler som Handelsbanken haft i hörnet Sveavägen/Tegnérgatan.

Biografen har i dag fyra salonger. Fastigheten ägs av en bostadsrättsförening, skriver Fastighetsvärlden.

Det utökade Grand ska visa sin första film under hösten 2023.

I de tillkommande ytorna skapas en vinbar i gatuplanet där det även ska finnas lättare förtäring och en mindre salong byggs om så att även den kopplas till vinbaren, som kommer att drivas av extern aktör.

Biografverksamhet har här ända sedan 1933, alltså snart 90 år.

Familjeföretaget Svenska Bio är Sveriges näst största biografkedja med 38 biografer på 35 orter och 148 salonger. Företaget har 500 anställda och drivs av Peter Fornstam, vars farfar Karl Fornstam öppnade en tältbiograf i Stockholm.  

5 kommentarer

  1. Roffe: Travel News? Vad har detta med "travel" att göra?
    • Travel News: Det är kanske i ytterkanten av vårt bevakningsområde, men eftersom du klickade på artikeln så måste du kommit ända till slutet och då kanske det inte var så fel ändå. Som jag ser är mordet på Olof Palme en av de saker som gör att man vill resa till Stockholm och bli bekant med staden.
  2. Roffe: Med det resonemanget kan "Travel News" börja skriva om allsköns historiska saker och händelser och hävda att människor vill resa av den anledningen. Kom igen......
    • Travel News: Travel News publicerar mellan fem och tio artiklar om dagen. Alltså 2500 texter om året. 95 procent är EXAKT det vi ska bevaka. Det är därför vi har så många engagerade läsare.
  3. Roffe: Då kanske "Travel News" kan börja med historiska artiklar som handlar om t.ex. mordet på John F Kennedy och därmed hävda att det är reserelaterat då människor fortfarande gör resor till Dallas?
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023