Annons:

Tung sommar för Gröna Lund – tappar 30 procent

“…den tragiska olyckan i Jetline påverkade vår verksamhet på många sätt, inte bara genom besökssiffrorna”

Den tragiska olyckan i Jetline, det osäkra ekonomiska läget för hushållen samt det ostadiga vädret satte sina spår på Gröna Lunds sommarsäsong 2023. Sammantaget påverkade detta besökssiffrorna som landade på totalt 719 671 gäster, en minskning med drygt 30 procent jämfört med föregående år. Besökssiffrorna vände uppåt mot slutet av sommaren, men det tapp som skedde i juli och augusti gick inte att hämta tillbaka.

Gröna Lunds vd Jan Eriksson

– Sommaren 2023 blev tung för Gröna Lund och den tragiska olyckan i Jetline påverkade vår verksamhet på många sätt, inte bara genom besökssiffrorna. Det här är något vi alltid kommer att bära med oss. Gästerna återvände mot slutet av sommaren och det verkar finnas ett stort intresset för vårt Halloweenfirande vilket värmer i hjärtat, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.

Fredagen den 13 oktober inleds Halloween på Gröna Lund, en säsong som blivit mer och mer populär genom åren, där premiärdatumet redan är slutsålt. Halloween på Gröna Lund består av 16 dagar fyllda med rysmys och snälla karaktärer för de yngre och onda väsen och skräckhus för de äldre.

Mellan 22 november-24 december öppnar sedan Tyrols Julbord för 40:e året i rad, ett av Sveriges bästa och mest populära julbord där det dukas upp hundratals delikatesser från den norrländska vildmarken.

Sommarsäsongen 2023 i siffror

Antal öppetdagar: 116 st (2022: 123 st)

Antal besökare: 719 671 besökare (2022: 1 059 577 besökare)

Omsättning: 351 mkr t.o.m 24/9 (551 mkr t.o.m 25/9)

Antal åk i attraktionerna: 6 606 277 åk

3 kommentarer

  1. Mr T: Well kanske inte bara är den tragiska olyckans fel. Priserna har ju helt spårat...Tidigare med gröna kortet kunde man ju svänga förbi och ta några öl, käka nåt...idag finns inte den möjligheten (om man inte vill betala full entre varje gång...) kortet gäller ju bara vid konserter. Synd. Kommer bli lika illa nästa år....
  2. Tim: Tänkte gå på en konsert i sommars där, behövde köpa ett grönan kort eller entré med åk. Blev inget besök
  3. Peter & Margareta: Jag och min fru är pensionärer....Förr om åren kunde vi gå in gratis, vilket vi gjorde ibland för att dansa på dansbanan och äta och dricka något. Kanske lyssna på en konsert.... --GE oss ett pensionärkort på årsbasis för kanske 100 :- ...då kommer vi tillbaka. - Numera är det för dyrt och besvärligt med ett spontanbesök för oss !!
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024