Annons:

Långa köer på Landvetter efter outsourcing

Långa köer på Landvetter flygplats har ställt till det i sommar. Passagerare har missat flyg på grund av väntan i säkerhetskontrollen. – Vi har haft en extra utmaning, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör till Göteborgs posten.

GP har nyligen rapporterat om långa köer på Landvetter flygplats. Då gällde det gränskontrollen – det som ofta kallas passkontroll – där passagerare fick vänta i 30 minuter, enligt Swedavia.

Samtidigt har dock problemet med köbildning varit ännu mer utbrett vid flygplatsens säkerhetskontroll under sommaren, om det vittnar flera personer med insyn för GP.

– Sommaren är alltid en högreseperiod för oss på flygplatsen, och det är många och ovana resenärer som tar lite längre tid på sig. Men vi har haft extra utmaning under perioden, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör.

Passagerare har fått kompensation

Köerna har bitvis varit så långa att passagerare missat sina flyg, det bekräftar flygplatsens säkerhetschef Ann Jacobson.

– Tyvärr har det skett, säger hon.

Passagerarna ifråga har kompenserats för sina missade flighter med ersättning.

Säkerhetskontrollen har fram till 1 maj i år skötts av Swedavias egen personal. Nu har den istället outsourcats till Securitas. Att köerna är en konsekvens av outsourcingen vill inte Strömwall säga.

Kommentarer är stängda.