Annons:

“Bromma måste avvecklas för att Arlanda ska kunna kraftsamla”

Intervjuer med näringsminister Ibrahim Baylan och Skistars vd Stefan Sjöstrand.

I veckans avsnitt av Travel News Talks medverkar näringsminister Ibrahim Baylan. Han får frågor om Bromma flygplats framtid och den utredning som nu pågår om att lägga ner flygplatsen. Om det blir ett tillkännagivande i Sveriges riksdag om Bromma flygplats så kan det påverka utredningen. 

Det blir också frågor om flygbolaget SAS framtid och regeringen är beredd att skjuta till mer medel för att bolaget ska överleva. Regeringen har redan hällt ner 4,5 miljarder i SAS. Men det kan bli mer. 

– Året siffror kan bli ännu sämre än förra året, tror Ibrahim Baylan i Travel News Talks.

– Målet är att SAS ska övervintra. Vi som litet exportberoende land behöver en stark flyginfrastruktur. 

Ibrahim Baylan gillar inte den hetsiga debatten om Bromma flygplats. Men han vill att huvudstaden ska få en förstärkt kapacitet när det gäller flyget. Det behövs en kraftsamling på Arlanda, säger Ibrahim Baylan och refererar till Swedavias vd Jonas Abrahamsson. 

– Ska vi kraftsamla måste Bromma avvecklas, samtidigt som vi försäkrar oss att det finns nödvändig kapacitet på Arlanda. Idag tappar Arlanda i konkurrenskraft gentemot andra flygplatser i vårt närområde.  

Skistars vd Stefan Sjöstrand får frågor om bolagets hantering av pandemin och mediernas rapportering. Han berättar också att bolaget nu ska fokusera på sin skandinaviska verksamhet och att man ska sälja sin anläggning i Österrike. 

– Vi är den ledande researrangören för Skandinavien. 

Stefan Sjöstrand är nöjd med Skistar under pandemin. 

– Mer än 80 procent av våra gäster har känt sig trygga och säkra i vår miljö. Jag är jättestolt. Vi är ett av få bolag i branschen som tjänar pengar i pandemin. 

Skistar har fått kritik för att man hållit öppet under pademin. 

– Det är skillnad på svensk och norsk media. I Norge blev vi hyllade för att vi hade öppet. I Sverige fanns det journalister i varje buske som gjorde allt för att vi skulle stänga. 

Vad som händer framtiden vad det gäller fler anläggningar och förvärv vill Stefan Sjöstrand inte avslöja.

– Skistar är inne på en tillväxtresa och den klarar vi utan förvärv. Det är det viktigaste.  

Se senaste avsnittet av Travel News Talks här.

En kommentar

  1. Flygkonsult: Ibrahim Baylan har tydligen helt missat önskemålen och kraven från både Riksdagen och flygbranschen själva när det gäller framtiden för Bromma.
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022