Annons:

Annons:

SRF och Transportföretagen kommenterar måndagens seminarium

Dagens seminarium kommenteras av Didrik von Seth SRF, Anna Grönlund Sveriges Bussföretag och Nils Paul Transportföretagen. Det finns en oförståelse från politiskt håll vilken betydelse reseindustrin har och skatteintäkter på upp till tre miljarder står på spel.

9 kommentarer

  1. Erik: Det är rätt naivt att tro att politiker inte förstår att reseindustrin har betydelse. De struntar ju inte bara i den, och många insatser har faktiskt gjorts redan. Sen är ju 1-2 timmars regeln inte tillämpad för skojs skull. Jag förstår att man vill få igång branschen, men att stå och i princip kritisera regeringen och myndigheter för att de sinkar processen med restriktioner och råd är inte särskilt nice
  2. Per: Jag hoppas nu att SRFs ogenomtänkta fondförslag är död nu. Ett lån ska betalas tillbaka av de företag som ska låna och inte med ett införande av ett paketreseskatt.
  3. Niklas M: Vet inte om Didrik är utarbetad eller bara allmänt van vid att svamla. Det var bland det dummaste jag hört från en person i hans position , att staten inte skulle ha förståelse för resebranschen och vilken betydelse den har. Det är väl självklart att staten inser betydelsen av den. Det är ju inte så resenäringen står helt fristående från statligt stöd, även i vanliga tider. Man ägnar ganska mkt resurser för att ha en fungerande resenäring. Det här är inget mer än en hämnd för den uteblivna fonden. Men vad Didrik m.fl inte verkar inse är att bara för att staten förmodligen inte kommer inrätta fonden, så betyder inte det att staten helt struntar i branschen. Sen står Anna Grönlund och tjurar igen och tycker att bussbranschen är viktigare än allt annat
  4. Researrangör i Dalarna: Erik, Per och Niklas M, arbetar ni inom resebranschen över huvud taget? Jag är en liten researrangör och har mailat och mailat riksdagspolitiker och det är skrämmande hur lite förståelse de har för vår bransch! Så jag förstår verkligen Didriks frustration. Och varför ska inte svenska researrangörer/byråer få en stödfond när våra grannländer får? Ska våra resenärer resa med dansk och norska arrangörer i fortsättningen? Fonden skulle ersätt oss arrangörer för det som flygbolagen inte betalar tillbaka till oss fast de ska enligt EU lag, så varför Per ska vi då ta ett lån och betala tillbaka för det? Det är väl i så fall flygbranschen som borde betala tillbaka! Alltså jobbar ni i branschen eller inte???
  5. Per: Researrangör i Dalarna. Jag är också en researrangör som väntar på flygbolagens återbetalning. Vi har återbetalat inställda resor till kunden och väntar på flera hundratusen kronor från flera olika flygbolag. Det enda bolag vi fått pengar tillbaka är BA men jag tycker ändå inte att skattepengar ska betala för inställda resor. Vi måste istället se till att flygbolagen betalar tillbaka snabbare. Från hotellen har vi fått tillbaka utan problem, de vill ju jobba med oss även i framtiden. I Norge och Danmark har regeringen gett lån till resebranschen som måste betalas tillbaka av de researrangörer som lånar men de har ännu inte fått godkänt av EU kommissionen. Enligt min uppfattning skulle EU kommissionen aldrig godkänna SRF:s förslag till fond. I gårdagens videomöte har Anders Åkesson från Centern bemött fonden på ett bra sätt.
  6. Per: Researrangör i Dalarna. Jag är också en researrangör som väntar på flygbolagens återbetalning. Vi har återbetalat inställda resor till kunden och väntar på flera hundratusen kronor från flera olika flygbolag. Det enda bolag vi fått pengar tillbaka från är BA men jag tycker ändå inte att skattepengar ska betala för inställda resor. Vi måste istället se till att flygbolagen betalar tillbaka snabbare. Från hotellen har vi fått tillbaka utan problem, de vill ju jobba med oss även i framtiden. I Norge och Danmark har regeringen gett lån till resebranschen som måste betalas tillbaka av de researrangörer som lånar men de har ännu inte fått godkänt av EU kommissionen. Enligt min uppfattning skulle EU kommissionen aldrig godkänna SRF:s förslag till fond. I gårdagens videomöte har Anders Åkesson från Centern bemött fonden på ett bra sätt.
  7. Researrangör i Dalarna: Jag väntar också på återbetalning från flygen. Ja något måste göras! Konstigt att EU inte klämmer åt flygbolagen om det! Många researrangörer/resebyråer har redan gått i konkurs. Det som är värst är att inget händer. Regeringens uppdrag till Kammarkollegiet att utreda vouchers är helt galet!
  8. Terje: Det är väldigt enkelt att förstå vem foliehattarna är ovan eftersom de alltid skriver samma sak.
  9. Jonas: Idén med fond är givetvis icke relevant för staten 6 Miljarder i ”lån” för att konsumenterna ska få tillbaka sina semesterpengar.. en lyxkonsumtion. Det garanterar inte heller att jobben som är få sammanhanget coronakris ca 7000 räddas. För det står fortfarande helt stil med nyförsäljning hur många klarar att sitta i båten tills det vänder kanske dröjer till Q4 eller Q1 21 vem vet..

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.