Annons:

Fler i taxibranschen imiterar Taxi Stockholm

Efter att taxibranschen under lång tid varit pressad väljer fler aktörer att ta genvägar på bekostnad av de seriösa företagen och kunderna. Nu märker Taxi Stockholm att fler plagiat av deras varumärke syns på stan. – Var försiktig när du sätter dig ensam i en bil med en främling, säger Satish Sen, VD för Taxi Stockholm.

Lång tid av minskade inkomster pressar fler aktörer i taxibranschen. I jakten på en ökad lönsamhet blir det mer vanligt att kopiera välrenommerade taxibolag. Taxi Stockholm märker nu en ökning av plagiatorer och sänder ut en varning till taxiresenärer.

– Var försiktig när du sätter dig ensam i en bil med en främling. Vi vet att många kunder väljer Taxi Stockholm för att det är ett tryggt val. Säkrast är att boka din taxi i Taxi Stockholm-appen eller att ringa växeln. Om du ska hoppa in i en bil på gatan – var säker på att det är rätt logotype på bilen och lykta på taket, säger Satish Sen, VD på Taxi Stockholm.

Taxibolaget har under många år arbetat för att skydda sitt varumärke mot imitatörer som medvetet snyltar på Taxi Stockholms varumärke och samlar kontinuerligt in material för att kunna driva saken juridiskt. Många härmar bolagets kännetecken och då agerar bolaget juridiskt.

Enligt Satish Sen är det inte bara en fråga om att skydda den investering som Taxi Stockholms nästan 900 ägare gör i sitt varumärke och de värden som man arbetar för. Investeringar som utbildning, hållbar utveckling liksom hög tillgänglighet och dagliga kontroller av förares behörigheter. Det är en fråga om service och säkerhet för kunderna och en trygghet med att priset för taxiresan inte hamnar på orimliga nivåer.

– Vi tar emot samtal från kunder varje vecka där man tror att man rest med oss och vill reklamera resan, priset eller har glömt något i bilen. När vi gör efterforskningar ser vi att det inte är Taxi Stockholm man rest med. Det här är de som hör av sig till oss men vi tror att det är långt fler som reser med friåkare i tron om att de reser med oss, säger Satish Sen.

För tillfället arbetar Taxi Stockholm juridiskt med ett tiotal ärenden där andra åkerier använder sig av Taxi Stockholms kännetecken och nya ärenden kommer in hela tiden. Inte minst genom att kunder och medarbetare ser imitatörer på Stockholms gator, reagerar och skickar in bilder.

– Det känns av och till som en aldrig sinande ström av plagiatorer, säger Satish Sen.

Kommentarer är stängda.