Annons:

Kinesiskt test med drönarbil för flygtaximarknaden

En drönare eller en bil? Eller både och? Kinesiska elbilstillverkaren Xpeng testar en ny bildrönarprototyp kallad X3 som kan vara lösningen för alla som är trötta på bilköer.

Den kinesiska elbilstillverkaren konkurrerar med Tesla, och experimenterar nu med en ”bil” som kan köras både horisontellt och vertikalt.

Den flygande bilprototyp testades i slutet av oktober. I klippet lyfter X3, flyger framåt, svävar och snurrar på plats innan den återvänder till startrampen.

X3 ser mer ut som en bil som också råkar ha en gigantisk drönare fäst på taket.

– Den flygande bilen är designad för både flyg- och landsvägskörning och har bekvämt ett smidigt fällbart rotorsystem för sömlös konversation mellan körning och flygning, säger företaget i ett pressmeddelande.

Xpeng har designat X3 för att ”flyga över trafikstockningar, hinder och floder för att möta en ny mängd mobilitetsbehov på korta avstånd.” 

Möjligen siktar de på en plats bland de som med vertical take-off and landing (VTOL) vill ta plats bland som flygtaxi i stadsmiljöer eller genomföra korta flygningar för flygbolag 

Men att göra flygande bilar har visat sig vara svårare och mer tidskrävande än förväntat. 2020 sålde Uber sin flygtaxidivision till Joby Aviation, en startup. Googles flygtaxiföretaget Kittyhawk lades ner i oktober.

Kommentarer är stängda.