Annons:

Phuket vill öppna upp redan i sommar

Tourism Authority of Thailand (TAT) Stockholm Office rapporterar att Phuket öppnar upp igen för internationella turister med start från 1 juli. Thailands myndighet CESA (Centre for Economic Situation Administration) har gett klartecken att karantänkravet upphör och att full vaccination mot COVID-19 istället ska gälla, enligt ett pressmeddelande.

Strategin bakom öppningen är att 70 procent av öns population ska vaccineras för att uppnå flockimmunitet. Resten av Thailands populära resmål, såsom Krabi, Phanga och Koh Samui får vänta ytterligare tre månader innan dem får klartecken att öppna. Planen för resten av  landet är att det ska öppnas upp för internationella turister i januari 2022.

En kommentar

  1. Erik: Optimism är bra för de som livnär sig på turism. Men tyvärr måste realismen gå in också, och det kommer bli väldigt svårt få till en betydande turism redan i sommar. Att öns befolkning vaccineras är ju ingen trygghetsstämpel för att det inte ska kunna spridas bland turisterna istället. Sen går vaccineringen alldeles för långsamt i övriga världen för att det åter ska kunna landa fullsatta flyg på Phuket, och många länder har förbud eller avrådan för resor till länder utanför t.ex EU osv.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024