Annons:

Thailand lättar på inreserestriktionerna

Nu blir det enklare för svenskarna att resa till Thailand, från och med 1 maj tog Thailand bort testkrav före avresa och vid ankomst för vaccinerade besökare meddelar Thailändska turistbyrån i ett pressmeddelande.

–Att Thailand lättar på inreserestriktioner är något som vi och våra kunder har väntat på. Thailand ett av svenskarnas favoritresmål, framför allt under vinterhalvåret. Vi tror att den här nyheten kommer leda till att många bokar sin resa till nästa vinter redan nu. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Thailändska turistbyrån har meddelat att Thailand avskaffar sina så kallade Test & Go- och Sandbox-system från 1 maj, vilket gör att turister lättare kommer in i landet. Vaccinerade resenärer kan komma in i Thailand utan test. Ovaccinerade eller ej fullvaccinerade resenärer, som lämnat in ett negativt PCR-test inom 72 timmar före avresa, kan resa in i Thailand på samma villkor som fullt vaccinerade resenärer. Det nationella registreringssystemet, The Thailand Pass, kommer att finnas kvar i en mer förenklad version än tidigare. TUI välkomnar de positiva nyheterna.

2 kommentarer

  1. Erik: Fascinerande att inresereglerna kan skilja så mkt från land till land i Asien. Vissa kräver i princip ingenting längre förutom ett bevis på vaccination, medans andra t.ex kräver PCR-test och vaccinationsbevis t.om på transitresnärer som inte ens lämnar flygplatsen Svara
  2. Urban: Varför sälja flyga och resa till en militärdiktatur? Hallå resebranschen! Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 kommentarer Öppna