Annons:

Annons:

Långresor ökar i sommar – går emot trenden

I flygskammens tider minskar antalet utlandsresor totalt och till närliggande länder i sommar – men långresor går mot trenden och ökar rejält, visar statistik från resebyrån Ticket.

Svenskarnas semesterbokningar inför sommaren minskar med 13 procent jämfört med samma period i fjol. Den varma sommaren 2018 och flygets miljöpåverkan ligger bakom trenden, enligt Ticket. Samtidigt ökar långresor och går emot den nedåtgående trenden. Länder som Malaysia ökar med 18 procent, Filipinerna med 31 procent, Singapore med 14 procent och Brasilien med 15 procent.

I Tickets undersökning, som man gjort tillsammans med Sifo, uppger svenskarna att de i större utsträckning vill uppleva saker på semestern. Att hänga på stranden dagen i ända lockar inte lika mycket längre vilket ligger i linje med att långresorna fortsätter att öka. Möten med andra kulturer och en exotisk natur ligger istället bakom en önskan att resa utomlands.

Tickets sifoundersökning genomfördes under perioden 25 februari och 1 mars 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer mellan åldrarna 18 och 79 år om olika ämnen kopplade till resor, resevanor och semesterpreferenser. Resestatistiken baseras på Tickets bokningar fram till och med 19 maj med avresa hela sommarsäsongen. 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.